Life

Ce să pui în aluat ca să ai cele mai pufoase și parfumate clătite. Ingredientul care schimbă totul

Ce să pui în aluat ca să ai cele mai pufoase clătite. Vor ieși parfumate și foarte bune la gust, poate cele mai bune făcute de tine vreodată!
13.11.2023 | 16:56
Ce sa pui in aluat ca sa ai cele mai pufoase si parfumate clatite Ingredientul care schimba totul
Ce să pui în aluat ca să ai cele mai pufoase și parfumate clătite. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce să pui în aluat ca să ai cele mai pufoase și parfumate clătite. Este un ingredient care schimbă totul și toate gospodinele ar trebui să știe secretul!

Ce să pui în aluat ca să ai cele mai pufoase și parfumate clătite

Ce poți să pui în aluat ca să ai cele mai pufoase clătite. Poți să folosești un ingredient secret care să te ajute să le faci cele mai bune!

ADVERTISEMENT

Dacă nu ți-au ieșit bine până acum clătitele, atunci acest truc te va salva. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o lingură de smântână grasă în compoziție.

Deși poate părea puțin, aceasta va schimba cu totul textura clătitelor și le face cu adevărat pufoase. Nu trebuie să pui mai mult de atât, o lingură este suficient. În schimb, trebuie să alegi o smântână de calitate, cu un procentaj de grăsime ridicat, de cel puțin 20%.

ADVERTISEMENT

De ce ingrediente ai nevoie. Cum se face rețeta de clătite, pas cu pas

Ingredientele necesare pentru rețeta de clătite pufoase:

1 cană de făină
1 ou
1 cană de lapte
1 lingură de smântână grasă
1 lingură de zahăr
1/2 linguriță de sare
1 linguriță de praf de copt
2 linguri de unt topit
Esență de vanilie (opțional)

Începem această rețetă simplă de clătite pufoase prin a lua un bol mare. Aici combinați făina, zahărul, sarea și praful de copt.

ADVERTISEMENT

În alt bol, bateți oul, apoi adăugați laptele și smântâna. Amestecați bine și apoi turnați treptat amestecul de lichide peste ingredientele uscate, amestecând constant pentru a evita cocoloașele.

Adăugați untul topit și esența de vanilie în aluat și amestecați până la omogenizare. Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu și ungeți-o ușor cu unt sau ulei.

ADVERTISEMENT

Turnați o cantitate mică de aluat în tigaie și răspândiți-l uniform. Gătiți clătita până când apar bule la suprafață și marginile încep să se rumenească. Apoi, întoarceți clătita și gătiți-o și pe cealaltă parte până când devine aurie.

Repetați procesul până când terminați tot aluatul. Rezultatul o să fie delicios!

ADVERTISEMENT
Tags: