Life

Cum să prepari cele mai delicioase chipsuri chiar la tine acasă. Rețeta cu care nu vei da greș

Cea mai ușoară rețetă de făcut chipsuri chiar la tine acasă. Ingredientele de care ai nevoie pentru a te bucura de cea mai delicioasă gustare.
02.02.2024 | 20:09
Cum sa prepari cele mai delicioase chipsuri chiar la tine acasa Reteta cu care nu vei da gres
Cum să prepari cele mai delicioase chipsuri la tine acasă. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Chipsurile sunt una dintre cele mai delicioase gustări. De obicei, majoritatea preferă să le cumpere din supermarket, dată fiind varietatea lor. Însă, o variantă mult mai bună și mai sănătoasă sunt chiar chipsurile făcute în casă. În plus, unde mai pui că nu sunt deloc greu de preparat?!

Cum poți faci chipsuri delicioase, acasă

În ultima vreme, din ce în ce mai multe persoane sunt preocupate de aspectul lui fizic și de regimul alimentar. Așa se face că, cei cu o rezistență de fier stau cât mai departe de bombele calorice. Însă, chipsurilor nu le rezistă prea multă lume.

ADVERTISEMENT

Este foarte bine cunoscut faptul că chipsurile din comerț sunt pline de conservanți și aditivi. Consumate cu regularitate, chipsurile de pe rafturile supermarketurilor pot deveni un adevărat pericol pentru sănătate.

Ei bine, pofticioșii au la îndemână o variantă mult mai sănătoasă. Și anume, chipsurile pregătite în casă. Rețeta este una foarte simplă, iar rezultatul este curcubeu pe cerul gurii.

ADVERTISEMENT

Pentru a prepara cele mai delicioase și mai crocante chipsuri chiar la tine acasă, trebuie să ai grijă să alegi cei mai proaspeți cartofi. Aceștia nu trebuie să fie stricați și nici să nu aibă defecte. Este suficient un kilogram de cartofi roșii.

Foarte importantă este felierea lor. Trebuie să te asiguri că fiecare felie de cartof este tăiată la fel. În acest mod, cartofii se gătesc uniform și nu vei avea probleme că unele felii sunt mai crocante decât altele.

ADVERTISEMENT

Pașii pe care trebuie să îi respecți dacă vrei să te bucuri de cele mai bune chipsuri

Pentru a elimina orice conținut de amidon, feliile de cartof se lasă la înmuiat în apă rece preț de câteva minute. După ce s-a scurs timpul, feliile se scot pe un prosop pentru a elimina excesul de apă. Apoi, urmează cea mai importantă parte.

Pentru următorul pas, poți folosi atât o tigaie adâncă, cât și friteuza. Dacă alegi prima variantă, atunci trebuie să pui la încins uleiul. Cu cât acesta este mai cald, cu atât mai repede se vor găti chipsurile și vor fi mai crocante.

ADVERTISEMENT

Feliile de cartofi trebuie adăugate în porții mici, astfel încât să aibă spațiul necesar pentru a se rumeni uniform. De asemenea, cantitatea de ulei trebuie să fie suficientă pentru a acoperi toate feliile de cartof.

Chipsurile sunt gata atunci când fiecare felie a devenit aurie și crocantă. După ce le-ai scos din tigaie, este recomandat să fie puse pe un prosop de hârtie pentru a se scurge tot uleiul din ele.

Înainte de a fi consumate, chipsurile trebuie lăsate să se răcească. Însă, înainte de asta, le poți condimenta după bunul plac pentru un plus de gust și savoare.

De asemenea, chipsurile mai pot fi preparate și la cuptor sau la airfryer. În cazul chipsurilor pregătite la cuptor, este recomandat ca feliile de cartofi să fie amestecate cu o lingură de ulei de măsline. În acest fel, sunt mai gustoase. După acest pas, se pun în tavă pe hârtie de copt și se lasă 10 minute la 200 de grade.

ADVERTISEMENT