Life

De ce sunt chipsurile ambalate în pungi foșnăitoare. Alegerea nu e întâmplătoare, iar motivul te va surprinde

Te-ai întrebat vreodată de ce sunt chipsurile ambalate în pungi foșnăitoare? Nu e vorba de o alegere întâmplătoare, iar motivul s-ar putea să te surprindă
25.01.2024 | 14:20
De ce sunt chipsurile ambalate in pungi fosnaitoare Alegerea nu e intamplatoare iar motivul te va surprinde
De ce sunt cipsurile ambalate în pungi foșnăitoare. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

De ce sunt chipsurile ambalate în pungi foșnăitoare? Ai observat și tu cu siguranță că mai toate produsele le găsești doar în astfel de ambalaje. Adevărul este că producătorii aleg în mod special pungile.

De ce sunt chipsurile ambalate în pungi foșnăitoare

Chipsurile de cartofi sunt adorate de o mulțime de persoane. Sunt delicioase și de asemenea, sunt perfecte pentru o gustare rapidă, ori pentru un film. Totuși, nu sunt chiar cea mai sănătoasă alegere, având în vedere consumul ridicat de grăsimi.

ADVERTISEMENT

Probabil ai văzut că de cele mai multe, chipsurile sunt ambalate în pungi foșnăitoare. Un profesor de la Universitatea Oxford face lumină și vorbește despre motivul pentru care producătorii optează pentru astfel de ambalaje.

Charles Spence, profesor de psihologie experimentală, a efectuat un experiment în acest sens. Și rezultatele au fost impresionante. Se pare că există o legătură între punga care face zgomot și gustul unui produs.

ADVERTISEMENT

Mai exact, cu o pungă zgomotasă, chipsurile par mai crocante, dar și mai delicioase. De asemenea, gustările par și mult mai proaspete într-o astfel de pungă. Se pare, deci, că producătorii au fost atenți la detalii.

Legătura dintre ambalaj și gustul chipsurilor

În cadrul studiului efectuat de profesor, participanții au mâncat chipsuri purtând căști. La final, aceștia au spus că gustările au părut mai moi atunci când trosnitura chipsului nu putea fi auzită.

ADVERTISEMENT

Acesta este deci motivul pentru care chipsurile sunt ambalate în pungi foșnăitoare. Ce alte lucruri a mai scos la suprafață studiul? În opinia profesorului, producătorii folosesc această informație în avantajul lor. Cu cât o pungă e mai zgomotoasă, cu atât gustarea e mai delicioasă.

“Sunetul mâncării contează. Sunetul ambalajului contează și sunetele atmosferice contează. Sunetele ambalajului în care este experimentată o mâncare. Gândiți-vă la zgomotul pungii de chipsuri sau la pocnitura dopului de șampanie. Ele pot influența, de asemenea, plăcerea noastră din ceea ce urmează”, a explicat profesorul Spence, potrivit NZ Herald.

ADVERTISEMENT

Acum că am aflat de ce chipsurile sunt ambalate pungi foșnăitoare, e bine să știm și dacă acest tip de ambalaj este o alegere bună. Pungile care fac zgomot, spre exemplu, crează o barieră împotriva lumii, dar și a umidității.

Astfel, chipsurile se mențin proaspete și nu se strică atât de ușor. Totodată, ele contribuie și la prevenirea contaminării alimentelor. În acest mod, gustarea din interior este protejată de factorii externi.

ADVERTISEMENT