Life

Cum să prepari faimoasa ciorbă de ștevie. Este perfectă pentru perioada Postului Paștelui

De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara ciorba de ștevie. Este un fel de mâncare delicios, numai bun pentru Postul Paștelui.
20.03.2024 | 10:20
Cum sa prepari faimoasa ciorba de stevie Este perfecta pentru perioada Postului Pastelui
De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara ciorba de ștevie. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

În această perioadă, mii de credincioși țin Postul Paștelui. Este foarte bine cunoscut faptul că, timp de șapte săptămâni, nu trebuie să se consume produse din carne sau lactate. Una dintre cele mai simple variante de mâncare de post este ciorba de ștevie. În plus, poate fi preparată de către oricine, fără prea mult efort.

Ciorba de ștevie, varianta simplă și gustoasă, perfectă pentru Postul Paștelui

Perioada postului este benefică pentru organism și este considerată o etapă de detoxifiere. Timp de șapte săptămâni, credincioșii nu consumă deloc produse pe bază de carne, de lapte sau ouă.

ADVERTISEMENT

Pe lângă produsele de post deja existente pe rafturile supermarketurilor, foarte multe feluri de mâncare pot fi preparate acasă. În plus, pentru unele dintre ele nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente.

Unul dintre preparatele cele mai faimoase de post care le va aminti multora de perioada copilăriei este ciorba de ștevie. Ciorba de ștevie este foarte gustoasă și, pe lângă asta, are și foarte multe beneficii pentru organism.

ADVERTISEMENT

Ciorba de ștevie reprezintă o sursă bogată de vitamine, dar și de energie. Pentru prepararea ei nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar rezultatul va fi unul delicios.

De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara ciorba de ștevie

Înainte de a prepara ciorba de ștevie, trebuie să te asiguri că ai o legătură de ștevie proaspătă, o ceapă medie, doi morcovi și un cartof mare. Tot pentru ciorba de ștevie ai nevoie și de jumătate de cană de orez, o roșie, dar și condimente precum sare și piper pe care le poți adăuga după gust.

ADVERTISEMENT

Primul pas în prepararea ciorbei este să speli foarte bine legătura de ștevie sub jet de apă rece. Apoi, aceasta trebuie să fie tăiată în fâșii subțiri, însă, fără a arunca tulpinile.

Într-un vas separat se încinge uleiul în care va fi pusă ceapa tocată mărunt. După ce această devine aurie, se adaugă și restul legumelor tocate, adică morcovii, roșia, cartoful și tulpinile șteviei.

ADVERTISEMENT

Peste acest amestec se toarnă apă, iar după foarte puțin timp se adaugă și orezul. Toate ingredientele se lasă la fiert, însă, trebuie amestecat pentru a evita ca orezul să se lipească de vas.

Înainte cu 5-10 minute de a opri focul, puteți adăuga frunzele de ștevie. Acestea nu trebuie lăsate mult la fiert, ci doar până devin moi. După gust, puteți adăuga sarea și piperul la final.

Ciorba de ștevie trebuie lăsată câteva minute să se răcească înainte de a fi servită. Poate fi consumată ca atare sau alături de pâine proaspătă sau prăjită. Poftă bună!

ADVERTISEMENT