Life

Cum să recunoști cașcavalul contrafăcut. Trucul simplu care îți arată dacă este autentic sau nu

Cum să recunoști cașcavalul contrafăcut? E foarte simplu să îți dai seama dacă ai cumpărat sau nu un produs autentic.
24.04.2024 | 12:34
Cum sa recunosti cascavalul contrafacut Trucul simplu care iti arata daca este autentic sau nu
Cum să recunoști cașcavalul contrafăcut. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Este esențial să recunoști cașcavalul contrafăcut. În acest mod vei știi dacă ai achiziționat un produs autentic sau nu. Cum să faci asta? Există un truc extrem de simplu care îți poate fi de mare ajutor.

Cum să recunoști cașcavalul contrafăcut

După cum știm deja, în comerț se găsesc o mulțime de produse contrafăcute. De la miere până la celebrul ulei de măsline. Putem afla însă dacă achiziționăm sau nu un produs autentic, dacă suntem atenți la detalii.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că un produs autentic include și costuri ridicate de producție. Tocmai din acest motiv, unii producători aleg varianta mai simplă, adică să amestece anumite ingrediente autentice cu altele mai ieftine și de calitate slabă.

La acestea se mai adaugă și coloranți, ori arome. Astfel, produsul final este unul atrăgător, dar și mai ieftin. Consumatorii însă nu se bucură chiar de ceea ce trebuie, însă mulți nici nu își dau seama.

ADVERTISEMENT

Revenind, deci, cum recunoști cașcavalul contrafăcut? Și brânzeturile din comerț pot ascunde anumite ingrediente. Astfel, ajungem să achiziționăm produse comestibile, dar nu autentice.

Trucul simplu care îți arată dacă este autentic sau nu

Ca să recunoști cașcavalul contrafăcut, în primul rând trebuie să citești lista de ingrediente de pe spate. Dacă nici asta nu te-a convins prea mult, există niște trucuri pe care le poți încerca acasă.

ADVERTISEMENT

În primul rând umple un pahar cu apă fierbinte și pune în el o felie de cașcaval. Las-o acolo timp de 30 de secunde, iar mai apoi întinde-o cu ajutorul degetelor. Dacă bucata nu este elastică și se rupe, atunci cașcavalul este contrafăcut.

Mai exact, acesta este realizat din imitații de lapte, arome și cel mai probabil conține și ulei de palmier. Mai există un alt truc, dacă acesta nu te-a convins. Lasă o bucată de cașcaval 10 minute la temperatura camerei.

ADVERTISEMENT

Ulterior, îndoaie felia la 90 de grade. Dacă se va rupe ușor și nu este flexibilă, atunci cașcavalul este unul contrafăcut. Din păcate însă, aceste teste pot fi făcute doar acasă, de abia după ce am achiziționat produsul. Chiar și așa, putem ține cont de rezultat în viitor.

ADVERTISEMENT