Life

Cum să recunoști un pepene copt. După ce trebuie să te uiți când ești la piață

Care sunt trucurile care te pot ajuta să descoperi că un pepene este copt. Sfaturi pentru a recunoaște pepenii care sunt dulci și zemoși atunci când ești la piață.
29.07.2022 | 14:15
Cum sa recunosti un pepene copt Dupa ce trebuie sa te uiti cand esti la piata
Cum să recunoști un pepene copt. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Pepenele este cu adevărat vedeta pe timp de vară,  iar un truc pe care trebuie să îl cunoști neapărat este cum să afli dacă pepenele tău este copt.

Trucuri pentru a cumpăra pepene verde dulce

Există câteva metode prin care poți să descoperi dacă pepenele tău este copt fără să îi faci cu un dop. Iată câteva dintre acestea!

ADVERTISEMENT

În primul rând, unul dintre cele mai populare este testul sunetului, care presupune că atunci când bați ușor cu degetul în coaja unui pepene, dacă este copt, acesta trebuie să aibă un fel de ecou.

Un lucru foarte important la care trebuie să ne uităm sunt greutatea și mărimea pepenelui.

Chiar dacă vrem un pepene mare care să ne ajungă pentru toată familia, un truc foarte important atunci când alegem acest fruct este că pepenii mari sunt, de obicei, aceia care au miezul prăfos și nu sunt cea mai bună alegere.

ADVERTISEMENT

În schimb, cei mai dulci pepeni pot fi puțin mai mici, dar grei la atingere.

Cum să cumpărăm pepenele perfect dulce

Un alt truc care ne poate ajuta să cumpărăm pepenele perfect de la piață este cel referitor la pata galbenă: dacă un pepene are această pată sunt șanse mai mari ca el să fie copt și dulce, deoarece acolo este locul în care el a stat pe pământ și unde nu a fost expus la soare.

Dacă pata unde pepenele a stat pe pământ este albă sau verzuie, atunci nu trebuie să cumpărăm acest fruct, deoarece înseamnă că el nu este copt. Acea pată trebuie să fie galbenă sau chiar portocalie pentru a ne putea bucura de un pepene dulce.

ADVERTISEMENT

Foarte important este să ne uităm și la codița pepenelui, deoare aceasta ne poate indica dacă este copt sau nu.

Atunci când pepenele este copt, codița lui cade de la sine sau rămâne uscată. Pepenii cu codița verde sunt necopți, așa că trebuie să îi evităm!

ADVERTISEMENT
Tags: