Life

Cum să scapi de mirosul de umezeală din casă. Trucuri cu care poți rezolva definitiv problema

Cum poți scăpa de mirosul de mucegai din casă. Există câteva trucuri care pot rezolva definitiv această problemă des întâlnită.
13.05.2023 | 00:18
Cum sa scapi de mirosul de umezeala din casa Trucuri cu care poti rezolva definitiv problema
Cum scapi de mirosul de umezeală din casă. Sursa foto: Freepik/wirestock
ADVERTISEMENT

Mirosul de umezeală din casă trebuie eliminat cât mai rapid deoarece este periculos pentru sănătate. Există câteva trucuri care te pot ajuta să scapi de această problemă neplăcută și foarte des întâlnită.

Cum poți să scapi de mirosul de umezeală din casă. Trucuri eficiente

O aromă neplăcută în casă, cum ar fi mirosul de mucegai, poate provoca probleme serioase de sănătate. De multe ori, cei care locuiesc la parter se confruntă adesea cu o aromă specifică, cauzată de umiditatea din subsol.

ADVERTISEMENT

Mirosul de umezeală este asociat cu apariția și reproducerea de mucegai și poate duce la dureri de cap și probleme pulmonare. Este foarte important să fie găsită sursa mirosului pentru ca mucegaiul să fie eliminat din locuință.

Deși poți elimina mucegaiul cu ajutorul soluțiilor chimice, care se găsesc în comerț, există și metode populare, care ar putea fi chiar mai eficiente. Înainte de a aplica metoda dorită, trebuie să găsești sursa mucegaiului.

ADVERTISEMENT

După ce o găsești, spală zona cu oțet sau peroxid de hidrogen, însă nu trebuie să te oprești aici. Excesul de umiditate trebuie eliminat din casă pentru ca mucegaiul să nu se răspândească și pe alte suprafețe.

Camera trebuie bine aerisită, iar mobilierul, covoarele și toate textilele din casă trebuie uscate. Se diluează apoi câteva picături de ulei esențial de lămâie și arbore de ceai în apă, iar suprafața se tratează cu acest lichid.

ADVERTISEMENT

De asemenea, poate fi folosit și uleiul de scorțișoară, care are un efect antiseptic asemănător. Aceasta va împrospăta camera și, totodată, va eliminat mirosul de umezeală, scrie dcnews.ro.

După curățarea, uscarea și aerisirea camerei, poți pune boluri cu sare de masă în mai multe locuri din casă. Sarea absoarbe apa din aer și mirosul de umezeală, dar trebuie schimbată des pentru a avea efect.

ADVERTISEMENT

Ce să faci dacă metodele nu funcționează

Suprafețele trebuie tratate cu un amestec de apă și oțet, o dată pe săptămână. Cu toate acestea, dacă mucegaiul a prins rădăcini adânc, cele mai multe metode populare nu-l vor putea elimina în totalitate.

În acest caz, poți achiziționa un dezumidificator. Astfel de aparate funcționează bine în încăperile în care există umiditate pe tot parcursul anului. Acestea colectează apa din aer, astfel că aceasta nu devine un teren de reproducere pentru mucegai.

Potrivit specialiștilor în reparații, ar trebui să renunți la plantele iubitoare de umiditate. Acestea necesită udare constantă și pot favoriza apariția mucegaiului la tine în locuință.

ADVERTISEMENT
Tags: