Life

Cum elimini definitiv igrasia și mucegaiul din locuință. Trucul simplu și la îndemâna tuturor

Cum scapi pentru totdeauna de igrasia și mucegaiul din casă. Soluția inedită și rapidă care este la îndemâna gospodinelor.
04.04.2023 | 11:29
Cum elimini definitiv igrasia si mucegaiul din locuinta Trucul simplu si la indemana tuturor
Cum scapi pentru totdeauna de igrasia și mucegaiul din casă. Soluția care este la îndemâna gospodinelor. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum elimini definitiv igrasia și mucegaiul din locuință. Trucul simplu și la îndemâna tuturor care te va ajuta să nu lași această problemă să se extindă, mai ales că afectează foarte mult sănătatea oamenilor prin diverse boli respiratorii.

Cum scapi pentru totdeauna de igrasia și mucegaiul din casă. Soluția care este la îndemâna gospodinelor

Igrasia și mucegaiul sunt două neplăceri cu care se confruntă foarte multă lume, dar cum scapi pentru totdeauna de ele din casă? Ei bine, soluția este la îndemâna gospodinelor și e nevoie de un produs simplu.

ADVERTISEMENT

Unul dintre trucurile perfecte pentru a elimina neplăcerile din locuință are legătură cu apa oxigenată cu o concentrație de 3%. Lichidul se pulverizează pe zonele afectate și să lasă să acționeze peste noapte. A doua zi se freacă cu o perie. Se clătește și se curăță cu o cârpă curată.

Oțetul alb distilat este la fel de bun în această situație neplăcută. Se pulverizează cu ajutorul unei sticle speciale și se lasă să acționeze cel puțin o oră. Ulterior, se curăță cu o perie și se șterge suprafața cu un prosop umed.

ADVERTISEMENT

De asemenea, igrasia și mucegaiul se îndepărtează în mod eficient și cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Praful alb se dizolvă într-o sticlă cu apă curată, apoi se pulverizează pe pereți și se freacă cu o perie. La final se clătește și se curăță cu o cârpă umedă.

E foarte important ca după ce procedura a fost încheiată să se pulverizeze din nou din această soluție. De această dată se lasă zona să se usuce. Totodată, umiditatea acumulată în exces poate fi eliminată cu sare grunjoasă care se pune într-o șosetă și se face un nod, apoi se așază în zona afectată.

ADVERTISEMENT

Cum elimini igrasia și mucegaiul din baie

Igrasia și mucegaiul se găsesc cel mai des în baie, unde există condiții perfecte pentru a se dezvolta. Pentru a elimina aceste probleme poți folosi cu mare încredere soluțiile de mai sus, înălbitor sau chiar clor.

Se amestecă o parte din aceste substanțe cu patru părți de apă. Se pulverizează pe zonele afectate și se lasă să acționeze pentru o perioadă de 30 de minute. Se folosește o periuță de dinți veche pentru a îndepărta mucegaiul. La final se clătește cu apă.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, pentru a preveni apariția igrasiei și a mucegaiului e indicat să folosești un ventilator de absorbție a aerului atunci când faci baie sau utilizezi un uscător de rufe. Aerul trebuie să tranziteze întreaga locuință.

ADVERTISEMENT
Tags: