Life

Cum să scapi de pofta de mâncare. Trucurile care te ajută să te concentrezi asupra dietei

Ce trebuie să faci înainte de a te apuca de o dietă. Sfaturile specialiștilor în nutriție pentru o slăbire eficientă și sănătoasă
06.01.2024 | 00:23
Cum sa scapi de pofta de mancare Trucurile care te ajuta sa te concentrezi asupra dietei
Ce trebuie să faci înainte să te apuci de o dietă. Sursa foto: Pixabay, Freepik
ADVERTISEMENT

Sărbătorile de iarnă sunt, de cele mai multe ori, asociate cu un adevărat festin culinar. Cu zeci de preparate delicioase puse pe masă, aproape că este imposibil să nu guști câte puțin din toate. Însă, efectele alimentației haotice se văd cel mai bine pe cântar. Dacă ai de gând să începi să urmezi o dietă, iată câteva trucuri de care trebuie să ții neapărat cont.

Ce trebuie să faci înainte de a începe o dietă

Slăbitul și un stil de viață echilibrat au ajuns să fie scopurile multor persoane. În ultima vreme, alimentația este un subiect din ce în ce mai aprins în rândul celor care vor să topească kilogramele în plus și nu numai.

ADVERTISEMENT

Există o mulțime de diete, care mai de care mai diversificate și mai drastice. De cele mai multe ori, cei care decis să înceapă un astfel de regim alimentar nu consultă un specialist și aleg dietele la întâmplare.

De aceea, nu este de mirare că multe dintre ele nu dau rezultatele sau nu au efectele scontate. Ceea ce nu știu mulți este că nu numai dieta contează, ci și principiile cu care pleci la drum într-un astfel de proces destul de complicat.

ADVERTISEMENT

De foarte multe ori, inamicul numărul unu al dietelor este pofta constantă de mâncare. Atunci când decizi să renunți la principalele tentații alimentare, corpul tău începe să îți ceară din ce în ce mai mult acele lucruri.

Cum reușești să slăbești eficient, fără prea mult efort

Pentru a nu cădea pradă tentațiilor delicioase din farfurie, specialiștii în nutriție recomandă trei trucuri care te vor ajuta să îți îndeplinești scopul. Odată puse în aplicare, acestea sunt menite să te motive să stai cât mai departe de mici plăceri nevinovate și să te ții de dietă ca la carte.

ADVERTISEMENT

Potrivit adevărul.ro, Kitlin Wooley, un specialist în nutriție a spus că cel mai important este să nu gândim pe termen scurt. Desigur, faptul că o prăjitură este delicioasă ne aduce fericirea pe moment. Însă, pe termen lung, dacă nu am fi consumat acel desert, am fi avut un organism mult mai sănătos.

Un alt truc foarte important înainte de a începe orice dietă este să îți faci un plan pe termen scurt. Este foarte recomandat să stabilești scopuri reale. De asemenea, trebuie să identifici probleme care nu te lasă să slăbești.

ADVERTISEMENT

Odată aflate, tot ce trebuie să faci este să începi să elimini, treptat, cauza lor. De exemplu, dacă vrei să renunți la băuturile carbogazoase, este foarte important să conștientizezi și să te gândești la efectele nocive pentru organism.

Ultimul, dar nu cel din urmă truc este cel care îți va aduce cea mai mare împlinire. Și anume, trebuie să te gândești de la început la recompense. Chiar dacă ești la dietă, din când în când, o micile recompense sunt foarte eficiente.

ADVERTISEMENT
Tags: