Life

Cum să scapi de umiditatea din casă. Trucul vechi, de pe vremea bunicii, care îți salvează locuința

Tu știi care este nivelul optim de umiditate dintr-o locuință? Trucul care te ajută să stai departe de problemele respiratorii
10.01.2024 | 17:35
Cum sa scapi de umiditatea din casa Trucul vechi de pe vremea bunicii care iti salveaza locuinta
Care este nivelul optim de umiditate dintr-o locuință. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

În sezonul rece, foarte multe locuințe se confruntă cu umiditate din cauza diferențelor de temperatură. De cele mai multe ori, acest fenomen nu poate fi oprit, dar, efectele lui pot fi diminuate cu ajutorul unor trucuri vechi, dar eficiente. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să reglezi umiditatea din casă.

Cum poți să reglezi umiditatea din casă, în doar câțiva pași

Una dintre problemele care dau bătăi de cap românilor în sezonul rece este umiditatea din interiorul locuinței. De cele mai multe ori, aceasta se formează în jurul ferestrelor, din cauza diferențelor mari de temperatură.

ADVERTISEMENT

Este recomandat ca în fiecare locuință să se mențină un nivel optim al umidității, asta pentru a nu apărea diverse probleme de sănătate. Dar, de cele mai multe ori, lupta cu umiditatea este pierdută.

Ei bine, un truc vechi la care apelau bunicii noștri pare că este la fel de eficient și în ziua de azi. Ba chiar este recomandat de către medicii pneumologi.

ADVERTISEMENT

În exclusivitate pentru dcmedical.ro, medicul primar pneumologi Cristian Oancea a spus care este cel mai bun și cel mai simplu truc de a regla umiditatea. Poate că mulți au auzit de el, dar nu s-ar fi așteptat să fie atât de eficient.

Metoda această te ține la distanță de problemele respiratorii

Acest truc, moștenit de la bunicii noștri, este menit să mențină un nivel optim de umiditate în casă. Tot ce trebuie să faci este să plasezi o cană cu apă pe calorifer.

ADVERTISEMENT

Aparent simplu, acest truc face ca umiditatea să se mențină la un nivel optim, mai ales în camerele unde aerul este uscat. Un nivel optim de umiditate este recomandat pentru o stare de sănătate bună.

De obicei, în încăperile unde sunt constant 24-26 de grade, aerul tinde să se usuce și devine din ce în ce mai greu de respirat. De aici, apar și principalele probleme respiratorii.

ADVERTISEMENT

Din cauză că aerul este uscat, mucoasa traheo-bronșică se usucă și, astfel, apare bronhospasmul. Sau, așa cum este cunoscută în termeni populari, tusea.

Există și cazuri în care umiditatea este mult prea mare în unele locuințe. Aici, nu mai este vorba despre a umidifica aerul, ci despre a-l usca. Cel mai bun și simplu truc este tot unul vechi.

Și anume, plasarea unui cantități de sare lângă geam. Aceasta va atrage toată umiditatea, înainte de a-ți afecta starea de sănătate.

ADVERTISEMENT
Tags: