News

Cum să te plimbi în lumea întreagă fără să plătești cazare. Și românii au această posibilitate. Iată ce trebuie să faci

Metoda prin care poți să te plimbi în lumea întreagă fără să plătești cazare. Tot mai mulți turiști caută astfel de experiențe.
27.04.2024 | 13:41
Cum sa te plimbi in lumea intreaga fara sa platesti cazare Si romanii au aceasta posibilitate Iata ce trebuie sa faci
Te plimbi fără să plătești cazare. Algarve, Portugalia/Savannah, Georgia, colaj Fanatik/ Foto Hepta/Wikipedia
ADVERTISEMENT

Cum să te plimbi în orice țară fără să plătești cazare. Dacă vrei să ajungi în destinații de vis sau pur și simplu îți dorești să ieși din rutina cotidiană, există o metodă prin care poți călători fără să fii nevoit să îți plătești instalarea într-o locuință.

Metoda prin care poți să te plimbi în lume fără să plătești cazare

Condiția esențială este să fii iubitor de animale. Asta pentru că foarte mulți proprietari de câini, pisici sau iepuri caută persoane care să le îngrijească animalele în perioadele când sunt plecați. Cel mai adesea, ei apelează la aceste servicii când sunt în vacanță și lipsesc de acasă pentru un timp îndelungat.

ADVERTISEMENT

Sute de anunțuri sunt postate în mediul online, iar cei care caută oameni în grija cărora să își lase animalele oferă cazare gratuită, chiar în casele lor. Astfel, românii care vor să viziteze o altă țară pot lua în considerare această posibilitate.

În acest fel, turiștii pot economi foarte mulți bani pe care, în mod normal, i-ar da pentru cazare. Pentru a încheia o astfel de înțelegere cu un proprietar de câine sau pisică trebuie să fii disponibil în perioada pentru care este necesară prezența ta.

ADVERTISEMENT

Unde poți avea astfel de experiențe inedite

Dacă ești plăcut de gazdă și iubești animalele, șansele sunt mari să fii ales pentru această activitate. Poți avea parte de o experiență inedită, în destinații precum Finlanda, Germania, Suedia, Australia, Italia, dar și alte țări.

„Vrea cineva să stea în Savannah, Georgia, între 16 și 30 mai? Locuiesc la 20 de minute de centru, la 5 minute de aeroport, restaurante și magazine. Am un scuter electric și sală de gimnastică. Kitty este foarte prietenoasă.”

ADVERTISEMENT

„Este cineva aproape de Algarve (sudul Portugaliei) să aibă grijă de casa noastră? Vom fi plecați în perioada 15-21 mai. Locuim împreună cu cei trei câini ai noștri, două pisici și câțiva pui. Veți avea un loc minunat unde să locuiți”, sunt doar două dintre anunțurile persoanelor care caută un pet sitter, potrivit Gândul.

În anumite cazuri, gazda cere ca turiștii să aibă grijă și de casă, nu doar de animal. De altfel, există și proprietăți unde cererile sunt mai solicitante, de exemplu în cazul fermelor. Anunțuri de acest fel sunt postate pe site-uri sau grupuri de pe rețelele de socializare destinate acestor activități.

ADVERTISEMENT

O familie din Portugalia caută pe cineva care să aibă grijă de ferma lor, în perioada 12-21 mai. Oamenii dețin șapte măgăruși, doi cai și o pisică. În ofertă se specifică faptul că persoanele interesate pot avea la dispoziție întreaga casă, o piscină, o masă de ping-pong și o trambulină.

 

ADVERTISEMENT