Life

Cum salvezi bateria telefonului tău. 7 greșeli banale care pot afecta enorm funcționalitatea dispozitivului

Metode prin care salvezi bateria telefonului. Iată 7 greșeli banale pe care să nu le mai faci, din cauză că îți afectează funcționarea dispozitivului.
30.10.2023 | 09:43
Cum salvezi bateria telefonului tau 7 greseli banale care pot afecta enorm functionalitatea dispozitivului
Metode prin care să avem o baterie mai rezistentă a telefonului. Sursa foto: Arsis.ro
ADVERTISEMENT

Telefonul este astăzi un obiect indispensabil. Ne-am obișnuit să-l avem tot timpul în preajma noastră, ba chiar am putea numi acest fapt o dependență. Datorită lui putem afla vești despre cei dragi, trimitem mesaje sau ne bucurăm de rețelele de socializare. Totuși, acestea nu ar fi posibile dacă dispozitivul nu ar avea bateria încărcată.

Cum să ai bateria telefonului mai mult timp încărcată

Trebuie să fim precauți la modul cum folosim telefonul în așa fel încât să nu rămânem fără baterie, mai ales dacă avem nevoie de ambele lucruri pe tot parcursul zilei. Cu siguranță nu ți-ai dori să ți descarce bateria în timp ce ești într-o călătorie, de exemplu.

ADVERTISEMENT

Încearcă să scapi de anumite obiceiuri dacă vrei să-ți salvezi durata de ”viață” a bateriei și chiar a telefonului în sine. Folosit în exces, intervine uzarea. Dacă nu iei în considerare acest aspect, vei observa cum anumite funcții ale telefonului nu vor mai fi disponibile.

Șapte obiceiuri care îți vor salva bateria telefonului

Pentru o baterie mai rezistentă ai putea să nu o mai supraîncarci. Nu mai lăsa telefonul în priză mai mult decât 100% sau peste noapte. Bateria se va conecta prea mult la curentul electric și se poate uza și ea în timp. Scoate telefonul din priză imediat ce bateria s-a încărcat.

ADVERTISEMENT

Un alt aspect de care să ții cont este și lăsarea bateriei să se golească în mod complet. În momentul când se atinge pragul de 20%, este bine să introduci telefonul într-o priză. Dacă se va ajunge frecvent la 0% se afectează ”sănătatea” bateriei.

Nu mai expune telefonul la temperaturi extreme. De exemplu, vara, nu lăsa telefonul în soare, la prea multă căldură sau iarna într-o cameră unde este foarte frig. Supraîncălzirea sau temperaturile foarte scăzute vor dăuna activității telefonului.

ADVERTISEMENT

Evită și să mai încărci rapid telefonul. Multe persoane tind ca atunci când observă un procent al bateriei de 30%, 40% să se alarmeze și să pună în priză dispozitivul mai devreme decât în mod necesar. Astfel, bateria se va descărca și mai rapid.

Rularea mai multor aplicații vă afectează de asemenea durata bateriei. Șterge de pe ecranul telefonului aplicațiile în plus, pe care nu le folosești, de care nu ai nevoie. De obicei, îți ocupă spațiu fără un motiv concret jocurile online sau programele de editare a unor fotografii, filmulețe sau inclusiv aplicațiile de rețele de socializare.

ADVERTISEMENT

Nu mai ignora actualizările de software. Acestea îți elimină orice factor nociv din telefon, care îți pot strica și bateria. Când îți apare o notificare cu privire la un ”refresh” accept-o, dar fii precaut și să nu fie vreun virus care îți poate defecta Androidul sau iPhone-ul.

Cumpără un cablu mai scump pentru încărcarea bateriei. Cel ieftin de obicei nu oferă protecția de care are nevoie un telefon. Tensiunea pe care o poate furniza este una inconsecventă, astfel că bateria se va deteriora și așa se va descărca mult mai rapid.

ADVERTISEMENT