Life

Cum scapi de excesul de ulei de la șnițele. Trucul simplu care te ajută să eviți grăsimea nedorită

Șnițelele sunt delicioase, însă excesul de ulei nu-i place nimănui. Cum să eviți surplusul de grăsime? Un truc simplu îți va fi de mare ajutor.
11.07.2023 | 12:43
Cum scapi de excesul de ulei de la snitele Trucul simplu care te ajuta sa eviti grasimea nedorita
Cum scapi de excesul de ulei de la șnițele. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Și tu vrei  să scapi de excesul de ulei de la șnițele? Deși acest preparat e unul delicios, surplusul de grăsime poate fi chiar neplăcut. Din fericire, există un truc simplu și eficient care te poate ajuta enorm la această problemă.

Cum scapi de excesul de ulei de la șnițele

Șnițelele sunt unele dintre cele mai apreciate preparate. Sunt delicioase, merg perfect alături de o salată, ori lângă o porție de cartofi prăjiți. Dezavantajul este că atunci când rețeta este gata, șnițelele ajung să aibă un exces de ulei.

ADVERTISEMENT

Rețeta pentru șnițele e foarte simplă. Are la bază pieptul de pui, alături de oul în care se înmoaie, făina, dar și pesmetul. După prăjite însă, șnițelele devin uleioase. Chiar dacă folosești un prosop de hârtie și acesta ajunge să fie îmbibat în grăsime.

Știai însă că există un truc care te ajută să scapi de excesul de ulei de la șnițele? Înainte de a prăji carnea, este esențial ca aceasta să fie uscată. Mai exact, utilizează prosopul de hârtie pentru a scăpa de umiditatea cărnii înainte ca aceasta să ajungă în ulei.

ADVERTISEMENT

Care e efectul? Cu cât un aliment e mai umed, cu atât mai multă grăsime va fi absorbită în timpul prăjirii. De asemenea, o altă regulă esențială este ca uleiul să fie bine încins, iar șnițelul să fie adăugat doar în acel moment.

Trucul simplu care te ajută să eviți surplusul de grăsime

Și cantitatea e la fel de esențială dacă vrei să scapi de excesul de ulei de la șnițele. Acestea trebuie să fie acoperite în totalitate de ulei atunci când sunt prăjite. Dacă alegi să pui mai puțin ulei, atunci timpul de prăjite durează.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, acest lucru va face ca șnițelele tale să absoarbă și mai multă grăsime. Ele vor petrece câteva minute în plus în tigaie, astfel că odată ce timpul trece, uleiul intră și mai mult în ele.

Inclusiv după ce ai terminat rețeta de șnițele mai poți apela la un alt truc. Deși mulți se bazează pe prosoapele de hârtie când vine vorba de excesul de ulei de la șnițele, alta este soluția mai eficientă.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că pentru a evita excesul de grăsime, atât în cazul șnițelelor cât și a altor alimente prăjite, e nevoie de o grilă metalică. Pe ea se așează alimentele respective și se lasă la scurs până când uleiul nedorit este eliminat.

ADVERTISEMENT