Life

Cum scapi de particulele de plastic din apă potabilă. Trucul simplu care dă rezultate rapide

Cum scapi de particulele de plastic din apă potabilă? Există un truc banal care dă rezultate rapide. Și nu, nu ai nevoie de nimic costisitor.
28.02.2024 | 22:30
Cum scapi de particulele de plastic din apa potabila Trucul simplu care da rezultate rapide
Cum scapi de particulele de plastic din apă potabilă. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat măcar o dată cum scapi de particulele de plastic din apă potabilă? Într-adevăr, acestea există. Un truc simplu însă te poate ajuta să scapi de această problemă într-un timp scurt.

Cum scapi de particulele de plastic din apă potabilă

Este deja bine știut faptul că poluarea cu particule de plastic se extinde. Câte persoane aleg să cumpere apă îmbuteliată în sticlă de plastic și câte dintre ele optează pentru o sticlă normală?

ADVERTISEMENT

Uneori pur și simplu nu avem de ales, astfel că sticlele de plastic sunt o alegere mai bună. Și nu trebuie să îți faci griji neapărat pentru particulele de plastic din apă, pentru că poți scăpa de ele într-un mod cât se poate de natural.

Cercetătorii au făcut un studiu în acest sens. Se pare că microplasticele sunt prezente în apa de la robinet și nu numai. Aceste microplastice au în jur de 5 milimetri și au fost observate în numeroase probe.

ADVERTISEMENT

Și totuși cum scapi de particulele de plastic din apa potabilă? Studiul a testat apa din 14 țări. În total, au fost identificate 129 de probe, într-un total cercetat de 159. Trucul pe care cercetătorii l-au descoperit, însă, a redus cu până la 90% cantitatea de microplastice.

Trucul genial cu rezultate rapide

Cum scapi de particulele de plastic din apa potabilă? Ține cont și de faptul că apa vândută în recipiente de plastic le conține și ea. Astfel, apelează la acest truc indiferent că ajungi să cumperi apă îmbuteliată sau optezi pentru cea de la robinet.

ADVERTISEMENT

Ce ai de făcut? Dacă vrei să scapi de particulele de plastic din apa potabilă nu trebuie decât să fierbi apa, arată studiul citat de The Washington Post. După ce apa a fiert, aceasta se lasă nemișcată timp de 10 minute, iar apoi se filtrează.

Ce se întâmplă în cele 10 minute? Specialiștii spun că particulele solide se vor lăsa pe fundul apei. Astfel, procesul va fi unul mai eficient. În ceea ce privește filtrarea apei, nu este nevoie de un filtru profesional.

ADVERTISEMENT

Sunt eficiente atât filtrele de cafea din hârtie, cât și filtrele din cănile speciale. De asemenea, fierberea apei ajută la eliminarea virușilor, dar și a microbilor. Și se pare că ar putea fi și cheia eliminării microplasticelor din apa potabilă, susțin cercetătorii.

ADVERTISEMENT