Life

Cum scapi de petele de pe saltea. Trucul ieftin și genial pe care orice gospodină trebuie să îl știe

Vrei să scapi de petele de pe saltea și nu crezi că acest lucru este posibil? Există un truc genial care îți poate fi de mare ajutor.
24.01.2024 | 13:02
Cum scapi de petele de pe saltea Trucul ieftin si genial pe care orice gospodina trebuie sa il stie
Cum scapi de petele de pe saltea. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să scapi de petele de pe saltea, în loc să o înlocuiești, află că există o modalitate. Este vorba despre un truc genial, care are un efect imediat și care te poate scăpa de această problemă.

Cum scapi de petele de pe saltea

Când vine vorba de petele de pe haine sau de pe lenjerie, e simplu să le eliminăm. În cazul saltelelor însă, lucrurile sunt ceva mai complicate. Uneori poate fi dificil și poate părea imposibilă curățarea lor.

ADVERTISEMENT

Iar pentru că saltele sunt în general destul de scumpe, cel mai probabil nimeni nu își dorește să le înlocuiască doar din cauza petelor. Cum scapi de petele de pe saltea și cum salvezi situația?

Petele de pe saltele pot fi inestetice, dar nu sunt imposibil de îndepărtat. Ele pot apărea pe salteaua ta din numeroase motive. Iar unul dintre ele este chiar transpirația din timpul nopții.

ADVERTISEMENT

Nu e exclusă nici situația în care scăpăm niște cafea, ori niște mâncare pe saltea. Orice problemă însă, are și o rezolvare. O femeie de serviciu a prezentat un truc genial care te ajută să scapi de petele de pe saltea.

Trucul ieftin și genial pe care orice gospodină trebuie să îl știe

Metoda este una extrem de ieftină, iar femeia a împărtășit-o comunității de pe pagina de Facebook Mrs Hinch Cleaning Tips and Tricks. Și ea a descoperit-o întâmplător, însă acum se bazează doar pe ea.

ADVERTISEMENT

“Am vrut doar să împărtășesc acest sfat pe care l-am găsit online cu ceva timp în urmă, când mă luptam cu petele de transpirație și sânge de pe salteaua mea. Am urmat metoda naturală cu bicarbonat de sodiu și oțet alb și a funcționat. Pata s-a dezintegrat. Am fost foarte impresionată”, a povestit aceasta, conform Mirror.

Astfel, dacă vrei să scapi de petele de pe saltea, nu trebuie decât să achiziționezi oțet alb și bicarbonat de sodiu. Iar prețul pentru cele două produse e extrem de mic, dacă ar fi să facem o comparație cu produsele profesionale de curățare.

ADVERTISEMENT

Cum se folosesc cele două ingrediente? Femeia a prezentat și pașii. Prima oară se pune bicarbonat de sodiu direct pe pată. Următorul pas este pulverizarea zonei cu puțin oțet alb, cât să fie acoperită.

Scopul este de a umezi salteaua, nu de a o îmbiba, a spus femeia. Aceasta adaugă și că umezirea excesivă a saltelei poate duce la apariția mucegaiului, iar de aici poate lua naștere o altă problemă. 

Mai departe, cele două ingrediente se lasă să acționeze timp de 30 de minute. De abia apoi putem să ștergem zona cu o cârpă curată, iar rezultatul îl vom vedea imediat. Important de știut este că după curățare, salteaua trebuie lăsată să se usuce complet.

În acest mod, riscul de dezvoltare al mucegaiului scade. Se poate deschide și fereastra pentru aerisirea camerei, astfel încât procesul de uscare să fie unul mult mai rapid.

ADVERTISEMENT