Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cum se dădeau şpăgile la arbitri: “Inclusiv la Steaua – Dinamo!”

Porumboiu a vorbit deschis despre culisele fotbalului românesc. Fostul arbitru a rememorat episoadele în care a fost obligat să raporteze la federație cluburile care încercau să îl corupă.
24.11.2023 | 07:00
Cum se dadeau spagile la arbitri Inclusiv la Steaua  Dinamo
Adrian Porumboiu, despre cum se dadeau SPAGI LA ARBITRI “Inclusiv la Steaua - Dinamo!”. sursa foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

FCSB și CFR continuă lupta de la distanță pe tema centralilor. Cele două puteri ale Ligii I se acuză reciproc de jocuri necurate și prezintă faze din timpul partidelor în care arbitrii nu au fluierat conform regulamentului. Porumboiu este la curent cu scandalurile din Liga I și a rememorat probleme asemănătoare din trecut.

Alexandru Tudor, un arbitru curat

“A arbitrat un meci la Brașov cu Ceahlăul, l-a făcut varză și i-am dat o notă mică, i-am făcut un raport, am avut o discuție cu el. Și la următorul meci a arbitrat la Foresta cu Steaua și a arbitrat perfect.

ADVERTISEMENT

Au mai fost situații, eu cu Tudor am fost vinovat, doar și numai doar că nu a scris ce trebuia scris în raportul de arbitraj la CFR cu U Cluj, iar așa ca o ironie a sorții, după acel meci, meciul decisiv cu Sportul a fost delegat tot Tudor.

Pentru mine Tudor e în afara oricărei bănuieli. Acolo a fost ceva, a intervenit după aceea, după ani de zile am înțeles că au intervenit la fel. Eu nu îl acuz de nimic, dar tu faptul că declari că ai fost la Mureșan și ce candelavre are, e o treabă”, a spus Adrian Porumboiu.

ADVERTISEMENT

Porumboiu raporta la FRF cazurile de mită

Presiunea pusă de FCSB pe arbitraj îi deranjează pe rivalii din Liga I. Nici în trecut, centralii nu aveau viață ușoară. Adrian Porumboiu a povestit două situații distincte din cariera lui de arbitru în care a fost nevoit să raporteze la federație cluburile care îl abordau înainte de meciuri.

“Imediat după ce erau toate oalele sub presiune. S-au întâmplat multe, fac parte dintr-un capitol care va urma. Eu spre deosebire de perioada în care eram arbitru, să fiu foarte sincer, eram foarte vehement pe corupție.

ADVERTISEMENT

Au fost foarte multe, vă dau două exemple. Se juca Baia Mare cu Jiul Petroșani. Au venit cei de la Petroșani cu 200.000, 100.000 pentru tușari și 100.000 de lei pentru mine. Am anunțat imediat federația, pe toată lumea.

A doua zi toate consiliile județene au ținut o ședință de mare amploare. La un meci Dinamo – Steaua, m-au căutat cei și de la Dinamo și de la Steaua, am anunțat federația, le-am spus că m-au căutat unii și alții.

ADVERTISEMENT

Le-am zis și de ce. Mi-au zis să vorbesc mai încet. Deci eu niciodată și au fost multe cazuri, am anunțat. Eu anunțam treaba asta și mi-am creat nu doar o aură dar și o posibilitate să îmi văd de treabă. După când am intrat ca finanțator nu am fost la fel de intransigent și asta a fost o slăbiciune de a mea”, a declarat Adrian Porumboiu.

În fiecare luni, marți și vineri, de la 10:30, FANATIK SUPERLIGA se vede LIVE și în exclusiv doar pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Porumboiu despre presiunea centralilor

ADVERTISEMENT