Life

Cum se dansează, de fapt, Zorba Grecul. Descoperă secretele care te vor face senzația petrecerilor

Cum se dansează, de fapt, Zorba Grecul? Cine cunoaște acest dans va face cu siguranță senzație la cele mai multe petreceri.
03.06.2023 | 14:00
Cum se danseaza de fapt Zorba Grecul Descopera secretele care te vor face senzatia petrecerilor
Cum se dansează, de fapt, Zorba Grecul. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum se dansează, de fapt, Zorba Grecul? Acest dans este extrem de apreciat în Grecia, dar și în alte părți ale globului. Inclusiv în România, la numeroase petreceri, mulți fac senzație cu el. Și totuși care sunt secretele lui?

Descoperă secretele dansului Zorba grecul și învață să dansezi ca un profesionist

Înainte de a afla cum se dansează Zorba Grecul, ar fi bine să cunoaștem istoria acestui dans. Este bine cunoscut faptul că orice persoană care a fost măcar odată în Grecia, a văzut mișcările și poate a și dansat măcar odată.

ADVERTISEMENT

În realitate, Zorba Grecul este un dans care a devenit o emblemă a statului elen. Totul se datorează unei producții cinematografice care a făcut furori cu ani în urmă. Este vorba despre filmul Zorba Grecul, care îl are ca protagonist pe Alexis Zorbas.

Nu se știe dacă el a existat vreodată, cert este că toate calitățile sale, dar și defectele, aveau să fie exprimate într-un singur dans. Povestea spune că scriitorul Nikos Kazantzakis l-a întâlnit pe Giorgos Zorbas pe Muntele Athos, în 1915.

ADVERTISEMENT

La acel moment, scriitorul a rămas impresionat de atitudinea lui Zorbas, așa că a fost inspirat să scrie un roman. El avea o poftă de viață neașteptată și de asemenea, era mai mereu lipsit de griji.

Ce l-a impresionat cel mai mult pe scriitor a fost modul în care Giorgos Zorba se bucura de viață. Acesta dansa, se mișca, avea o inimă bună, iar întotdeauna arăta o relaxare ieșită din comun, față de alte persoane.

ADVERTISEMENT

La finalul poveștii aflăm că cei doi prieteni aveau să se despartă și nu s-au mai întâlnit niciodată. Chiar și așa, Giorgos Zorbas a continuat să danseze, cu mișcările sale celebre și să fie la fel de liber.

Ghidul complet pentru începători

Revenind la dansul Zorba Grecul, acesta poate să fie practicat de oricine. Coregrafia dansului a fost făcută în anul 1964 pentru pelicula menționată anterior, însă a devenit celebră mai peste tot.

ADVERTISEMENT

Numeroase școli de dans din România oferă un ghid complet în acest sens. De asemenea, există și diferite clipuri pe YouTube care îi învață pe cei interesați tot ceea ce trebuie să știe. Dansul Zorba Grecul nu este deloc unul complicat, deși la prima vedere ar putea părea.

Presupune niște mișcări simple, atât din mâini, cât și din picioare. Ce este interesant este modul în care acestea ajung să se schimbe. Dacă la începutul piesei, dansul este unul lent, pe măsură ce secundele trec, ritmul devine mai rapid.

Sfaturi practice pentru a învăța să dansezi Zorba

Dacă ajungi în Grecia, cu siguranță îți va fi mult mai ușor să înveți acest dans. În această țară, dansul reprezintă prietenie, astfel că oricine ajunge la o petrecere, va fi băgat în mijlocul mulțimii și va fi nevoit să danseze.

Mulți ajung să imite mișcările, iar treptat încep să prindă ritmul. Asta este una dintre soluțiile care te poate ajuta să înveți să dansezi Zorba Grecul. Pe de altă parte, mai poți opta și pentru o școală de dans sau clipuri video online.

Ține cont însă că pentru un astfel de dans, importantă este și relaxarea. La fel ca și în cazul personajului din celebrul film, totul începe într-un mod cât se poate de liniștit, iar mai apoi devine mai ritmat.

ADVERTISEMENT
Tags: