Life

Cum se depozitează corect ceapa. Doar așa va ține peste iarnă

Cum se depozitează corect ceapa. Ce trebuie să faci după ce ai recoltat-o din grădină ca să te bucuri de ea și în zilele de iarnă.
11.10.2023 | 16:48
Cum se depoziteaza corect ceapa Doar asa va tine peste iarna
Cum se depozitează corect ceapa. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum se depozitează corect ceapa. Doar așa va putea ține peste iarnă și te vei bucura de ceapa crescută de tine în grădină!

Cum se depozitează corect ceapa

Ceapa este unul dintre cele mai folosite aliment din lume, de multe culturi. Așa este cazul și la noi în țară, unde mulți își cultivă propria recoltă de ceapă, fiind și ușor de întreținut.

ADVERTISEMENT

Dar ca să țină peste iarnă este nevoie să pui în aplicare niște trucuri! Doar așa te vei putea bucura de ceapă proaspătă până vei face o nouă cultură, anul viitor.

Întregul proces pentru depozitarea corectă a cepei și ca ea să țină peste iarnă începe după ce recoltezi ceapa. Astfel, este necesar să se usuce în mod natural pentru câteva zile. Acest lucru poate ajuta la formarea unei coji exterioare care protejează ceapa și previne putrezirea.

ADVERTISEMENT

Îndepărtează orice ceapă care are semne de deteriorare, lovituri sau leziuni. Este important să depozitezi doar ceapa sănătoasă.

În caz contrar, dacă ai o ceapă cu unele lovituri, ea se poate strica și mai mult în timp și le va strica și pe celelalte legume din jurul ei!

ADVERTISEMENT

Unde se ține ceapa ca să rămână proaspătă peste iarnă

Și desigur, cel mai important lucru este unde anume pui ceapa. Găsește un loc răcoros, întunecat și aerisit pentru depozitarea cepei.

Temperatura optimă de depozitare este în jur de 0-4 grade Celsius. O pivniță sau o cămară rece sunt locuri potrivite.

ADVERTISEMENT

Dacă ai un pod sau o încăpere similară care nu se încălzește prea mult în timpul iernii, poate fi un alt loc bun pentru depozitarea cepei.

Dacă ai acces la o cămară rece, aceasta poate fi o opțiune bună. Este important să reglezi temperatura astfel încât să rămână în intervalul optim deja menționat.

Poți pune ceapa în saci de rafie, care permit, de asemenea, o bună circulație a aerului. Acești saci îi protejează de lumină și previn acumularea de umezeală. Și foarte important, protejează ceapa de razele de lumină!

ADVERTISEMENT
Tags: