Life

Legumele și fructele care nu se bagă niciodată în frigider. Greșeala pe care o fac mulți oameni

Care sunt fructele și legumele pe care să nu le ții niciodată în frigider. Temperaturile scăzute le aterează în doar câteva ore.
11.09.2023 | 20:33
Legumele si fructele care nu se baga niciodata in frigider Greseala pe care o fac multi oameni
Ce fructe și legume să nu depozitezi în figider. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Când vine vorba de fructe și legume, depozitarea lor este foarte importantă, deoarece sunt perisabile, iar multe persoane aleg să le pună în frigider. Totuși, unora dintre acestea, temperaturile scăzute le fac mai mai mult rău, efectul fiind contrar celui dorit.

Ce fructe și legume să nu bagi niciodată în frigider

Depozitarea fructelor și legumelor joacă un rol foarte important, deoarece dacă sunt lăsate în locurile greșite, se pot strica în doar câteva ore. Din acest motiv, multe persoane aleg să le pună pe toate în frigider, însă poate fi o greșeală majoră. 

ADVERTISEMENT

Efectele pe care temeparetaruile scăzute le au asupra anumitor fructe și legume sunt unele contrare celor dorite. Mai exact. atunci când sunt puse în frigider, anumite fructe și legume se strică mai repede, iar mulți nici nu-și dau seama că aceasta este cauza.

Din această categorie fac parte roșiile, cartofii, ceapa, busuiocul, pepenele galben, merele, ananasul, fructele cu sâmburoi și bananele. În cazul lor, nu doar textura le este afectată, ci și gustul se alterează și nu vor mai fi bune pentru consum.

ADVERTISEMENT

De menționat este, însă, că indiferent de locul în care sunt păstrate, aceste fructe și legume trebuie așezate cu o distanță mică între ele, pentru a nu se lipi. Totuși, specialiștii recomandă ca fructele și legumele care nu sunt ținute în frigider să fie depozitate într-un loc uscat, la temperatura camerei, scrie

De ce nu se țin roșiile la rece

Din aceeași categorie fac parte și roșiile, care nu trebuie băgate sub nicio formă în frigider, ci păstrate pe tejgheaua din bucătărie. Un studiu realizat în Franța, la Institutul Național Francez pentru Cercetare Agricolă, arată că în contact cu frigul, acestea nu doar că se înmoaie, dar suferă o schimbare chimică ce le modifică și aroma.

ADVERTISEMENT

Asta se întâmplă ca urmare a faptului că roșiile sunt crescute și coapte în climate calde, astfel că nu merge deloc bine la frig. Refrigerarea, arată studiul, oprește producția de compuși volatili ai aromei de roșii, dar îi și deteriorează pe cei existenți.

În plus, roșiile ținute în frigider își pierd textura. Pereții celulari ai acestora sunt descompuși de frig și devin, cumva, făinoase. Prin urmare, nu este niciun motiv pentru care roșiile proaspete să fie depozitate la rece, deoarece le face mai mult rău acest lucru.

ADVERTISEMENT

Totuși, dacă ele sunt coapte bine, este chiar indicat să fie puse în frigider înainte să fie consumate, pentru că în cazul în care ar fi păstrate la temperatura camerei s-ar strica în una sau două zile, situație în care ar trebui să fie aruncate.

ADVERTISEMENT