ADVERTISEMENT
Sport

Cum se poate califica naționala lui Mirel Rădoi la Mondialul din Qatar din 2022!

Autor: Bogdan Ciutacu | 03.09.2020 | 21:36
Cum se poate califica naționala lui Mirel Rădoi la Mondialul din Qatar din 2022!
Cum se poate califica nationala lui Mirel Radoi la Mondialul din Qatar din 2022

Deși aparent meciurile din Liga Națiunilor nu sunt decisive, un parcurs bun al României îi poate aduce un loc în urna a doua pentru tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, care va avea loc în luna decembrie a acestui an.

ADVERTISEMENT

Astfel, cele 8 meciuri care urmează pentru naționala lui Rădoi, pot facilita drumul naționalei către Mondialul din Qatar și să asigure o tragere la sorți mai bună în preliminarii, unde am putea porni cu șansa a doua în grupă.

Un alt criteriu este clasamentul FIFA, unde naționala României se află pe locul 37, iar dacă ne referim strict la echipele naționale din Europa, pe locul 22, adică abia a doua națională din urna a treia valorică. Vor fi 4 urne a câte 10 echipe, în timp ce urna 5 va avea doar 5 echipe.

ADVERTISEMENT

Cum poate evita România adversari tari precum Danemarca, Suedia, Polonia sau Serbia

Cu un parcurs bun în această toamnă, România ar putea depăși cel puțin două naționale și să ajungă în urna a doua valorică. Irlanda de Nord e prima echipa care se află deasupra României în clasamentul FIFA, iar echipa noastră ar putea profita de problemele nord-irlandezilor.

În plus, Irlanda are de disputat un meci de baraj cu Slovacia, iar în Liga Națiunilor au parte de grupe destul de grele și pot pierde teren în fața naționalei României.

ADVERTISEMENT

Putem ține la distanță Islanda, Ungaria, Norvegia și Austria

Un alt factor care ne poate aduce o grupă mai bună în preliminariile Mondialului , ar fi victoriile cu Islanda și cu câștigătoarea meciului Bulgaria-Ungaria. În acest moment, urna a doua arată astfel: Danemarca, Suedia, Polonia, Țara Galilor, Ucraina, Austria, Turcia, Serbia, Slovacia, Irlanda, iar România trebuie să prindă unul din cele 13 locuri rezervate reprezentativelor din Europa, dintre care 10 vor fi câștigătoare grupelor din Preliminarii.

Încă 3 echipe naționale pot prinde un loc la Mondialul din Qatar dacă vor termina preliminariile Mondialului pe locul 2 (martie-noiembrie 2021) și după ce vor disputa un meci de baraj. Se va ține însă cont și de cele mai bine două clasate în Liga Națiunilor, deci România poate spera până în ultima clipă.

ADVERTISEMENT

În 2026, avem cele mai mari șanse de calificare

La următoarea ediție a Campionatului Mondial vor participa 48 de echipe, iar șansele naționalei României vor crește foarte mult. Cea de-a 23 ediție a Campionatului Mondial va fi găzduită de 3 țări: Canada, Mexic și Statele Unite.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,80 este cota pentru ”1 solist și sub 2,5 goluri” la meciul România – Irlanda de Nord. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1