News

Cum se poate emigra în Anglia cu un buletin românesc fals. Un rapper albanez dă cărțile pe faţă

29.12.2020 | 17:03
Cum se poate emigra in Anglia cu un buletin romanesc fals Un rapper albanez da cartile pe fata
ADVERTISEMENT

Rapperul albanez Dijonis Biba, în vârstă de 20 de ani, a postat în mediul online un ”ghid” despre intrarea ilegală Anglia. Acesta recunoaște că s-a folosit de un buletin românesc fals pentru a-și duce la final acțiunea de a ajunge în insulă.

Într-un articol postat de cei de la DailyMail, Biba apare lângă mașini scumpe și se laudă cu viața de lux pe care o duce în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Apoi, acesta oferă și o serie de instrucțiuni pentru cei care doresc să ajungă ilegal la Londra. În acest sens, el dezvăluie că s-a folosit de o carte de identitate românească falsă.

Cu un buletin românesc fals, un rapper din Albania explică pe internet cum se poate emigra ilegal în Anglia

Dijonis Biba Biba descrie pas cu pas modul în care a ajuns ilegal în Marea Britanie. Prin intermediul unui material video, înregistrat inițial pe contul său de Instagram și apoi redistribuit pe YouTube, el a folosit o hartă Google pentru a arăta traseul pe care un prieten l-a parcurs în Anglia, folosind un ID italian fals.

ADVERTISEMENT

În primă fază, amicul acestuia a plecat din Albania către Barcelona și apoi cu autobuzul către un mic aeroport spaniol pe care Daily Mail a decis să nu-l numească. Biba a afirmat: ”Acest aeroport nu este folosit de mulți oameni pentru a ajunge în Marea Britanie. Cumpărați un bilet online și luați un taxi să vă aducă la aeroport.

”Mergeți încet când vă apropiați de poarta de intrare și utilizați codul de bare al biletelor de pe telefon. Apoi mergeți la controlul de pe scaner. Apoi mergi în cel mai important loc unde trebuie să îți arăți ID-ul. Ar trebui să zâmbești ca un tip italian. În acest aeroport, actul tău de identitate se va afișa ca real, în ciuda faptului că a fost falsificat.

ADVERTISEMENT

Apoi rapperul a arătat către o anumită parte a aeroportului și a adăugat: Acesta este locul în care avionul este parcat, apoi în aer”. Videoclipul său postat pe YouTube pe 17 mai, a strâns peste 70.000 de vizionări.

Rapperul albanez a ajuns în Londra cu un buletin românesc fals

În toamnă, mai exact în luna septembrie, rapperul a dezvăluit cum a folosit Irlanda ca ”ușă din spate” pentru a intra în Marea Britanie, folosind cărți de identitate românești false.

ADVERTISEMENT

”Obțineți cărți de ientitate false și plecați în Spania, apoi zburați la Dublin. Când ajungeți la Dublin, solicitați azil, apoi primiți un alt act de identitate fals care vă costă 300 de euro, apoi într-un avion spre Londra”, spune Biba, conform presei britanice.

Rapperul din Albania a povestit apoi privitorilor cum și-a primit propriul pașaport românesc fals de la un prieten, pentru a putea călători de la Londra în Franța.

Până la ora actuală, YouTube a refuzat să elimine videoclipurile postate de Biba, susținând că nu încalcă politicile site-ului. Pe de altă parte, Alp Mehmet, oficial de la Migration Watch UK, s-a arătat revoltat de lipsa de reacția a celor de la YouTube.

”Este într-adevăr scandalos. Este timpul ca și companiile de social media să coopereze în lupta împotriva acestei amenințări, mai degrabă decât să-i ajute pe aceste escroci, cum ar fi Biba”.

ADVERTISEMENT