Life

Cum se prăjește puiul corect. Câte minute trebuie lăsat pe foc, de fapt

Cum se prăjește puiul corect. Trebuie să urmezi aceste sfaturi dacă vrei să fie gătit bine de fiecare dată. Câte minute trebuie lăsat pe foc, de fapt.
06.09.2023 | 14:41
Cum se prajeste puiul corect Cate minute trebuie lasat pe foc de fapt
Cum se prăjește puiul corect în tigaie. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum se prăjește puiul corect, pentru a fi perfect gătit. Câte minute trebuie lăsat pe foc, de fapt, pentru a nu fi crud înăuntru, dar nici uscat.

Cum se prăjește puiul corect în tigaie. Cât timp trebuie lăsat

Carnea de pui poate fi pretențioasă pentru cei care nu au așa multă experiență în bucătărie și uneori chiar și celor mai experimentați bucătari li se poate întâmpla să usuce carnea.

ADVERTISEMENT

Timpul necesar pentru a prăji puiul poate varia în funcție de tipul și dimensiunea bucăților de carne, temperatura uleiului și metoda de prăjire folosită.

Piept de pui fără os, bucăți subțiri: Acest tip de carne se poate prăji în aproximativ 3-5 minute per parte, la o temperatură a uleiului de aproximativ 170-180 grade Celsius. Timpul de prăjire depinde de grosimea bucăților de carne.

ADVERTISEMENT

Dacă prăjești un piept de pui întreg sau bucăți mai groase cu os, timpul de prăjire poate fi mai lung, în jur de 12-15 minute per parte, la aceeași temperatură.

Aripile de pui se prăjesc în general în aproximativ 10-15 minute, iar dacă sunt mai mari sau mai groase, pot necesita mai mult timp.

ADVERTISEMENT

Cât trebuie să prăjești un pui întreg

Pentru un pui întreg, timpul de prăjire este mai lung. Pentru a determina timpul exact, este recomandat să utilizezi un termometru de bucătărie pentru a verifica temperatura internă. Puiul întreg este gata când temperatura internă atinge cel puțin 74 de grade Celsius.

Este important să urmărești bucata de pui în timpul procesului de prăjire și să utilizezi un termometru de bucătărie pentru a verifica temperatura internă.

ADVERTISEMENT

Aceasta asigură că puiul este gătit în mod corespunzător și în siguranță, evitând riscul de intoxicație alimentară.

Oricum ar fi, trebuie să te asiguri că puiul este complet gătit, așa că dacă nu ești sigur mai bine iei deoparte o bucată și o tau pe jumătate să vezi dacă este bună de mâncat. Puiul negătit complet poate conține bacterii periculoase cum ar fi Salmonella.

ADVERTISEMENT