News

Cum se prezenta pandemia de coronavirus în urmă cu fix un an. Diferenţe colosale între cifrele din 2020 şi cele din 2021

Cum se lupta România anul trecut cu pandemia, în aceeași zi, 21 septembrie și ce diferențe sunt în prezent
21.09.2021 | 16:53
Cum se prezenta pandemia de coronavirus in urma cu fix un an Diferente colosale intre cifrele din 2020 si cele din 2021
Cum s-au schimbat cazurile de COVID-19 în România față de anul trecut. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

21 septembrie 2020 propunea valul trei al pandemiei de coronavirus, un val de care autoritățile începeau să se teamă serios. Cu toate acestea, statisticile COVID-19 erau „normale” comparat cu ceea ce se întâmplă în prezent. La fix un an de zile distanță, valul patru începe să facă ravagii.

Cum se lupta România anul trecut cu pandemia de COVID-19!

Numărul total al cazurilor de COVID-19 ajungea în urmă cu un an de zile la 113.589 luni. O nimica toată privind la statistica prezentului. Culmea, nici cazurile noi anunțate de Grupul de Comunicare Strategică nu erau înfiorătoare. Astfel, aveam 808 persoane diagnosticate cu coronavirus și 23 de decese înregistrate. Bilanțul morților ajungea la 4.458, în condițiile în care în secțiile ATI erau internaţi 464 de pacienţi.

ADVERTISEMENT

Între timp, atenție, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.158.841 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 80 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile.

În ultimele 24 de ore, 129 de persoane au decedat, opt dintre acestea fiind vaccinate. La ATI sunt internaţi 990 de pacienţi cu COVID-19, numărul lor fiind în creştere. 229 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 20 dintre ei fiind la secțiile de Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

Dintre cele 23 de decese bifate anul trecut, pe 21 septembrie 2020, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, trei la categoria de vârstă 40-49 de ani și alte trei decese la categoria 50-59 de ani. De remarcat că 22 dintre ele erau ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar pentru un singur pacient nu a fost raportat un istoric medical.

Situația s-a schimbat dramatic în prezent. Astfel, din totalul celor 129 de decese, unul a fost înregistrat chiar la categoria de vârstă 20-29 ani, 13 la 40-49 ani, în timp ce alte șase la categoria de vârstă 50-59 ani. Conform reprezentanţilor Grupului de Comunicare Strategică, opt dintre persoanele decedate erau vaccinate.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, decesul de la categoria 20-29 de ani este al unui bărbat de 26 de ani, din Dolj, fără boli asociate declarate şi nevaccinat. De altfel, șase pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru trei nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Câți oameni erau internați în spital în 21 septembrie 2020

În unităţile sanitare de profil, pe 21 septembrie 2020, se aflau 7.240 persoane internate cu COVID-19. Dintre acestea, 464 erau în secțiile de Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

În România, existau 11.228 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus, toate în izolare la domiciliu, iar 6.829 de  persoane se aflau în izolare instituţionalizată. De asemenea, 33.810 persoane erau în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată alte 7 persoane.

În prezent, discutăm despre 8.334 oameni infectați cu coronavirus și internați în unitățile sanitare. 990 dintre ele se află în secțiile ATI.

Nu mai puțin de 31.859 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.485 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 56.326 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată sunt alte 213 persoane.

Harta cazurilor pe județe

Trebuie să știți că procentul de persoane vindecate era de 79,28 % la 21 septembrie 2020, în timp ce vârsta medie a persoanelor infectate cu COVID-19 era, până la data menţionată, de 48 de ani.

Mai exact, numărul de persoane vindecate era, la data analizei, de 90.649 de pacienţi. Procentul a scăzut la 73% în prezent după ce s-a ajuns la 1.082.701 pacienţi declaraţi vindecaţi.

Cele mai multe cazuri s-au întâmplat pe 21 septembrie 2020 în municipiul Bucureşti şi în judeţele Iaşi, Bacău, Constanţa şi Braşov. De asemenea, 31% din totalul deceselor au fost înregistrate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Arad, Bihor şi Iaşi.

Nu au existat modificări importante în această privință. Bucureștiul domină prezentul atât la numărul de infectați cât și la cel al deceselor. Este urmat de Timiș și Constanța. Harghita, Covasna și Sălaj au avut cele mai puține cazuri și morți raportate în 2020

ADVERTISEMENT
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească "în natură": videochat sau munci manuale. Ţinea 26 de femei în casă
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1...
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1 i-a trimis un buldozer la hotel
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?”...
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?” » S-a întors în politică și îi face jocurile lui George Simion: imagini incredibile surprinse în week-end
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce...
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce a făcut după ce a rămas fără Bentley şi Ferrari
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are...
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are voie să se apropie de ape VIDEO
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
Mihai Gâdea cutremură toată România! Documentul prezentat în direct la Antena 3
Mihai Gâdea cutremură toată România! Documentul prezentat în direct la Antena 3
Bianca Drăgușanu se implică în politică. Vrea să salveze țara
Bianca Drăgușanu se implică în politică. Vrea să salveze țara
ULTIMA ORĂ! După moartea Ronei Hartner, este din nou doliu în România. S-a...
ULTIMA ORĂ! După moartea Ronei Hartner, este din nou doliu în România. S-a stins un alt mare actor!
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat...
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat când medicul i-a cusut pleoapele
Mărturii oribile ale victimelor lui Bivolaru au ieșit la iveală: „Îndoctrinare, sechestrare, șantaj”
Mărturii oribile ale victimelor lui Bivolaru au ieșit la iveală: „Îndoctrinare, sechestrare, șantaj”
Val de critici pentru Irinel Columbeanu. A fost aspru taxat după ce a...
Val de critici pentru Irinel Columbeanu. A fost aspru taxat după ce a părăsit azilul: „Tu te postezi ca un șmecher cu bani”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!