News

Cum se promovează România în Italia. Ce obiective turistice sunt scoase la înaintare pentru 140.000 de euro

România nu a știut niciodată să profite de frumusețile de aici și, implicit, turismul din țara noastră a fost mai mereu la coada Uniunii Europene.
08.04.2024 | 08:48
Cum se promoveaza Romania in Italia Ce obiective turistice sunt scoase la inaintare pentru 140000 de euro
Cum se promovează România în Italia. Ce obiective turistice sunt scoase la înaintare pentru 140.000 de euro. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Elena Udrea, cu celebra sa frunză, dar și fostul ministru Dan Matei-Agathon, cu viziunea sa cu Dracula Park, au fost singurii care au rămas în istorie cu o idee oarecare de a promova brandul turistic de țară. Cu toate acestea, deși Bram Stoker a creat un adevărat mit în jurul țării noastre și a poveștilor cu vampiri, nimeni nu a îmbrățișat niciodată această portiță turistică.

Ce obiective turistice sunt scoase la înaintare pentru 140.000 de euro

În schimb, în fiecare an ministerele se chinuie să aducă turiști cu tot felul de găselnițe mai mult sau mai puțin eficiente, cum ar fi și cazul campaniei în desfășurare acum în Roma și alte orașe din Italia. De altfel, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului anunța în luna martie că a început promovarea țării noastre printre italieni.

ADVERTISEMENT

Italia, lasă-te surprinsă de  România! #MEAT derulează o nouă campanie outdoor de promovare a destinației noastre, de această dată în Roma și Milano. Campania „Lasciati sorprendere dalla Romania!” invită, astfel, trecătorii să ne descopere țara, printr-o selecție de imagini spectaculoase care vor fi afișate pe 2 tramvaie și 100 de panouri publicitare, aflate în 67 de stații de metrou din Milano, precum și pe 90 de autobuze urbane din Roma.

Perioada și modul de desfășurare a campaniei: Timp de 14 zile, între 26 martie și 8 aprilie, cele 100 de panouri publicitare, aflate în cele 67 de stații de metrou din Milano, vor afișa imagini cu Castelul Peleș, Mănăstirea Sucevița și Transfăgărășan; Timp de 21 zile, între 27 martie și 16 aprilie, cele 90 de autobuze urbane, colantate integral pe spate cu cele trei trei imagini, vor traversa punctele turistice importante din Roma;

ADVERTISEMENT

Timp de 28 zile, între 28 martie și 24 aprilie, trecătorii vor putea admira aceleași trei imagini, care vor fi afișate pe 2 tramvaie urbane din Milano, acestea fiind decorate integral, pe ambele laturi. Alegerea Romei și a orașului Milano ca locații pentru campanie nu este întâmplătoare: ambele sunt centre culturale și economice importante, cu o istorie bogată și legături strânse cu România.

România rămâne țara cu cei mai puțini turiști străini din Europa

Mai mult, Italia este considerată ca fiind o piață prioritară, în cursul anului trecut clasându-se pe locul al doilea în topul țărilor emițătoare de turiști pentru țara noastră. Campania este organizată în perioada premergătoare sărbătorilor pascale catolice care marchează, totodată, debutul sezonului turistic. Obiectivele acțiunii se referă la stimularea interesului pentru destinația noastră, în rândul touroperatorilor și agențiilor de turism din Italia, precum și la creșterea circulației turistice către România”, se arată în mesajul de pe Facebook al ministerului.

ADVERTISEMENT

Conform Observatornews.ro, țara noastră a plătit 140.000 de euro pentru această campanie. În teorie 65 de milioane de oameni vor vedea aceste mesaje de promovare, în speranța că vor ajunge în România mai mulți turiști. ”Avem 200.000 de turiști străini din Italia care vin anual în România. O țară cu un potențial fantastic pentru noi, de a atrage turiștii.

Avem opt țări țintă pe care noi la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului dorim să le promovăm, să atragem turiști din aceste țări: Germania, vrem să fim prezenți și în Franța, urmează să construim aceste campanii”, a declarat Lucian Rus, secretar de stat în Ministerul Turismului, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Deși, statistic, nu prea mulți europeni sunt interesați să viziteze România, atunci când o fac turiștii nu evită să viziteze Bucureștiul, în special centrul vechi. ”Ne place Bucureştiul foarte mult! Toate barurile locale care sunt la modă! Am venit fără să ştim ceva. Doar că aici este Dracula!”, explică un turist străin. În România au venit anul trecut aproximativ 2 milioane de turiști, de 5 ori mai puțini ca în Bulgaria.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe...
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe străzi pentru o pâine
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Iosif Rotariu, devastat de durere. Soția lui a murit în somn
Iosif Rotariu, devastat de durere. Soția lui a murit în somn
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni