Life

Cum se vor îmbrăca invitații de la încoronarea Regelui Charles. Detaliul inedit aflat de presa britanică

Ce ținute vor purta cei prezenți la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Amănuntul neașteptat descoperit de jurnaliști.
05.04.2023 | 15:21
Cum se vor imbraca invitatii de la incoronarea Regelui Charles Detaliul inedit aflat de presa britanica
Ce ținute vor purta cei prezenți la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Amănuntul neașteptat descoperit de jurnaliști. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cum se vor îmbrăca invitații la învestirea noului Suveran al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Detaliul inedit aflat de presa britanică despre ziua de 6 mai 2023, cea mai importantă pentru Monarh.

Ce ținute vor purta cei prezenți la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Amănuntul neașteptat descoperit de jurnaliști

Încoronarea Regelui Charles al III-lea urmează să aibă loc luna următoare, toată lumea așteptând cu sufletul la gură marele eveniment care nu se anunță la fel de grandios și opulent ca la învestirea regretatei Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii britanici au scos la iveală un amănunt surprinzător despre ținutele pe care le vor purta cei prezenți pe 6 mai 2023, la abaţia Westminster. Se pare că monarhul a cerut ca dress code-ul să fie unul relaxat.

Asta înseamnă că membrii Camerei Lorzilor, a doua cameră a Parlamentului Regatului Unit, nu vor fi obligați să poarte renumitele robe de încoronare și coroanele speciale cu blană. The Telegraph anunță că aceștia vor îmbrăca hainele pe care le poartă la deschiderea de stat a Parlamentului în fiecare an.

ADVERTISEMENT

Ceremonia va fi mai mult decât permisivă decât în urmă cu 50 de ani, adică invitații nu vor avea obiecte vestimentare fastuoase. Sursa menționată mai arată că e posibil ca Prințesa de Wales să nu aibă diademă pe cap.

„Acest cod vestimentar mai relaxat este conceput pentru a se potrivi cu dorința monarhului pentru o ceremonie simplă care să reflecte atitudinile publice față de familia regală și dorința de a evita excesul în timpul crizei costului vieții”, susține presa britanică.

ADVERTISEMENT

Hotărârea a fost luată în contextul în care britanicii par că s-au cam săturat de monarhie și spun că este o instituție greoaie care nu le apără interesele. Oamenii își exprimă nemulțumirile în acest sens în diverse publicații.

Regina Elisabeta a II-a, încoronare 1953
Regina Elisabeta a II-a, încoronarea din anul 1953. Sursa foto: britannica.com

Încoronarea Regelui Charles al III-lea, departe de tradiții

Încoronarea Regelui Charles al III-lea se anunță a fi departe de tradițiile cu care au fost obișnuiți britanicii la ultima învestire de felul acesta. În plus, codul vestimentar reprezintă o ruptură majoră față de obiceiuri.

ADVERTISEMENT

La ceremonia din 1953, dedicată regretatei Regina Elisabeta a II-a membrii Camerei Lorzilor au fost îmbrăcați în halate de pluș din catifea purpurie și cu guler de blană albă. De asemenea, au avut pe cap o coroană mică pentru le arăta rangul în nobilimea britanică.

Fiecare diademă diferă în funcție de rolul fiecăruia în societate. Spre exemplu, un duce poartă pe cap un cerc cu „opt frunze de căpșuni”. Cel mai simplu design este pentru baron, cel mai jos rang al nobilimii, care este realizat dintr-o bandă cu „șase bile de argint”.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”