Life

Ce roluri vor avea Prinții George și Louis și Prințesa Charlotte la încoronarea Regelui Charles

S-a aflat ce roluri vor avea Prințul George, Prințesa Charlotte și Louis la încoronarea Regelui Charles al III-lea din luna mai.
19.03.2023 | 16:37
Ce roluri vor avea Printii George si Louis si Printesa Charlotte la incoronarea Regelui Charles
Ce roluri vor avea Prinții George și Louis și Prințesa Charlotte la încoronarea Regelui Charles. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Încoronarea Regelui Charles al III-lea este programată pentru data de 6 mai anul acesta. Ce se va întâmpla însă în timpul ceremoniei? Prințul George, Prințesa Charlotte și Louis vor avea niște roluri importante, conform presei internaționale.

Ce roluri vor avea Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis la încoronarea Regelui Charles al III-lea

S-ar părea că Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis se vor alătura Regelui Charles al III-lea și reginei consort Camilla în momentul în care aceștia vor părăsi Westminster Abbey la sfârșitul ceremoniei de încoronare care va avea loc pe data de 6 mai.

ADVERTISEMENT

Se poate spune deci că toți cei trei copii ai prințului William și ai lui Kate vor juca roluri importante la încoronarea Regelui Charles al III-lea, conform informațiilor publicate de The Times. Și totuși cum se va întâmpla acest lucru și care sunt planurile Familiei Regale?

Sursa citată mai scrie că procesiunea de întoarcere la Palatul Buckingham va fi de o treime din cea de la încoronarea Reginei Elisabeta din anul 1953. Referitor la Prințul George, în vârstă de nouă ani, acesta este de mult timp așteptat să participe la încoronare. Totuși, până acum nu se știe clar ce rol va avea.

ADVERTISEMENT

Nici despre Prințesa Charlotte, în vârstă de șapte ani, nu se știa nimic până acum. Iar în aceeași situație este și Prințul Louis, care de altfel împlinește cinci ani luna viitoare. Trebuie menționat faptul că în 1953, la încoronarea regretatei Regina Elisabeta, Prințul Charles avea doar 4 ani.

Acesta a participat atunci doar la o parte din slujba care a durat nu mai puțin de trei ore. Atunci, Charles a stat între Regina mamă și Prințesa Margaret. Dacă stăm să ne uităm în prezent însă, Prințul George și Prințesa Charlotte au devenit cei mai tineri membri ai familiei regale care s-au alăturat vreodată unei procesiuni funerare.

ADVERTISEMENT

Aceștia au participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, în ciuda faptului că Prințul Louis a fost considerat prea mic. The Times scrie însă că la încoronarea Regelui Charles al III-lea este de așteptat ca toți cei trei frați să fie prezenți.

Meghan Markle și Prințul Harry nu vor lua parte la eveniment

Sau cel puțin asta reiese dintr-o serie de planuri de repetiție care au fost făcute publice. De cealaltă parte însă, prezența celor trei prinți nu a fost niciodată confirmată de Palatul Kensington. Pe de altă parte, unele documente oficiale arată că cei trei se vor alătura inclusiv părinților la final, într-o trăsură.

ADVERTISEMENT

În ceea ce îi privește pe Prințul Archie și Prințesa Lilibet, aceștia nu ar fi fost invitați la încoronarea Regelui Charles al III-lea. De asemenea, aceleași documente făcute publice arată că nici Meghan Markle și nici Prințul Harry nu vor lua parte la eveniment. Asta în condițiile în care cei doi nu sunt membri activi ai familiei regale.

În aceeași situație se află și prințesele Beatrice și Eugenie, care la rândul lor nu vor participa la procesiune. Trebuie menționat că Palatul Buckingham a declarat că procesiunea cu trăsuri după încoronare va fi semnificativ mai mică. De asemenea evenimentul va fi și unui mai scurt spre deosebit de procesiunea de după încoronarea reginei Elisabeta. Totuși, sursa citată a notat că va fi vorba despre o procesiune “uimitoare atât prin amploare, cât și prin splendoare”.

ADVERTISEMENT