Life

Cum și-a câștigat Cristi Borcea primii bani de la vârsta de 15 ani: „Difuza filme printre blocuri”

09.12.2020 | 16:22
Cum sia castigat Cristi Borcea primii bani de la varsta de 15 ani Difuza filme printre blocuri
ADVERTISEMENT

Cristi Borcea este unul dintre cei mai cunoscuți afaceriști din România, în ultima vreme celebru mai mult pentru relațiile sale amoroase decât pemtru meritele sale în business, chiar dacă sunt și ele de notat.

Fostului acționar de la Dinamo i s-a scos de multe ori în față la analizarea CV-ului afacerea cu buteliile de gaz, însă puțini știu că primii bani i-a câștigat din cu totul altă afacere.

ADVERTISEMENT

Încă de la 15 ani, partenerul Valentinei Pelinel a știut cum să își câștige existența! L-a dus mintea și a difuzat filme, printre blocuri, în mod clandestin, iar cei care voiau să le vadă trebuia să plătească niște bani, ca la cinematograf.

Cristi Borcea făcea bani din filme, la 15 ani

Dinamovistul s-a lansat în afaceri difuzând filme la care se adunau tot cartierul prin anul 1984, atunci când a vedea ceva diferit față de ce dădea Televiziunea Publică era ca o evadare din realitatea comunistă de zi cu zi.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirile despre acest mic business care îi aducea pe seară între 700 și 1000 de lei le-a făcut antrenorul de la Dinamo 2, Emil Ursu.

Amintirile lui Emil Ursu: „Aveam video, televizor color, pe vremea aia nu prea existau”

„Cristi locuia vizavi, la etajul 3. A venit, mi-a zis că e dinamovist, iar mie mi-a plăcut de el, era foarte spontan. L-a dus mintea să facă bani diabolic de la vârsta aia. Eu am primit apartament în Tei, s-a mutat apoi și fratele meu la București și l-am luat la mine. Aveam video, televizor color, care pe vremea aia nu prea existau.

ADVERTISEMENT

Cristi venea nonstop la mine. La 15 ani lua videoul și televizorul color și difuza filme prin blocuri. Câștiga între 700 și 1000 de lei pe seară.

Pleca cu ele sau îi chema pe alțîi la noi, se descurca. În fiecare seară când eram liber, dacă ieșeam la restaurant eram împreună. Am rămas prieteni, suntem și rude, el cu Mihaela (n.red. – prima soție a lui Cristi Borcea) mi-au botezat fata. În 1988, Cristi a fost cavaler de onoare la nunta mea”, a declarat Ursu pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT