Life

Cum şi-a chemat părintele Galeriu enoriașii la slujbă. Predică uriașă ținută de unul dintre cei mai mari duhovnici pe care i-a avut România. „Mi-a apărut Dracul și a zis că se arată în biserică”

Părintele Galeriu și-a chemat enoriașii la slujbă într-un mod neobișnuit. Duhovnicul a ținut atunci o predică uriașă pentru tot satul.
03.03.2023 | 10:21
Cum sia chemat parintele Galeriu enoriasii la slujba Predica uriasa tinuta de unul dintre cei mai mari duhovnici pe care ia avut Romania Mia aparut Dracul si a zis ca se arata in biserica
Cum şi-a chemat părintele Galeriu enoriașii la slujbă. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Părintele Galeriu și-a chemat enoriașii la slujbă printr-o metodă mai puțin obișnuită. Duhovnicul a ținut o predică uriașă, cu mulți ani în urmă, în fața unui întreg sat.

Metoda prin care părintele Galeriu și-a chemat enoriașii la slujbă

Părintele Constantin Galeriu a fost, între 1943 și 1947, preot în satul Podu Văleni, în județul Prahova. Cu toate că își dădea interesul, nu prea veneau foarte mulți enoriași la biserica în care predica acesta.

ADVERTISEMENT

Acest lucru putea fi cauzat de războiul care tocmai se încheiase, dar și de faptul că poate oamenii și-au pierdut credința. Părintele ținea atunci slujbe doar pentru câțiva bătrâni din sat și a decis să facă schimbări în acest sens.

Povestea care circulă despre părintele Galeriu este una neobișnuită, dar adevărată. Se spune că într-o duminică, la predică, acestea le-a dat o veste neobișnuită enoriașilor. “Oameni buni, rugați-vă pentru mine că mi-a apărut dracul și mi-a zis că sâmbătă la șase se arată la noi în Biserică”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT

Oamenii s-au speriat de cele auzite, așa că au spus “Bine, Părinte”, după care au plecat acasă. Vestea a ajuns rapid la urechile tuturor locuitorilor satului.

Sâmbătă, pe la patru și jumătate, oamenii au început să se strângă în număr mare în jurul bisericii. Mai întâi au apărut femeile în vârstă, apoi copiii, iar mai în spate oamenii mai serioși. Aceștia au stat și au așteptat minute în șir, iar la ora șase s-a făcut o liniște totală.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, părintele Galeriu a apărut în ușa bisericii. Acesta i-a întrebat pe oameni, cu tristețe în glas, cum de au venit atât de mulți pentru Satana, dar pentru Dumnezeu vin atât de puțini la biserică.

“Fraților, dracu-i tot drac, n-ai ce-i face! Iar ne-a mințit, a zis că vine și nu a venit! Dar mă uit la voi și mă întreb: dacă pentru necuratu’ ați venit atâția, pentru Dumnezeu măcar jumătate nu puteți veni la Biserică?”, a spus duhovnicul, notează shtiu.ro.

ADVERTISEMENT

Cine a fost părintele Galeriu

În anii 1950 și 1952 – 1953, părintele Galeriu a fost de mia multe ori întemnițat din cauza convingerilor sale religioase și umanitare. În vara anului 1989, atunci când avea 71 de ani, duhovnicul a fost atacat la miezul nopții de 8 spre 9 iulie. A fost legat și bătut toată noaptea.

Cei care l-au atacat au venit cu pretextul unui jaf, însă căutau, de fapt, manuscrise recente ale părintelui, adică “scrieri subversive împotriva guvernului”. Între 1974 și 2003, până la moartea sa, părintele Galeriu a fost preot paroh al Bisericii Sfântul Silvestru din București.

ADVERTISEMENT
Tags: