News

Cum și-a păcălit o româncă din Spania iubitul. I-a luat un milion de euro și apoi l-a părăsit

26.01.2021 | 10:10
ADVERTISEMENT

O româncă din Spania și-a păcălit iubitul. Femeia i-a spus că suferă de boli incurabile și a obținut de la acesta aproximativ un milion de euro. După ce bărbatul a rămas fără bani, l-a părăsit.

Românca riscă șapte ani de închisoare pentru acuzațiile de înșelătorie continuă, fapta fiind agravată de trădarea încrederii partenerului. Femeia a cerut bani în mai multe rânduri, pentru intervenții chirurgicale fictive de reconstrucție a sânilor sau îndepărtare a uterului și ovarelor.

ADVERTISEMENT

În plus, femeia a mai cerut sume însemnate pentru tratamente de chimioterapie și pentru extirparea unei tumori pe creier, care s-ar fi produs în urma unui accident de mașină inventat. În momentul în care i s-au cerut explicații, a dat vina pe corupția din România.

Cum și-a păcălit o româncă din Spania iubitul. I-a luat un milion de euro și apoi l-a părăsit

Procurorii spanioli au afirmat că femeia „i-a cerut bărbatului diferite sume de bani sub pretextul că suferă de diverse boli, accidente sau situații familiale extreme”. Toate problemele erau inventate.

ADVERTISEMENT

Bărbatul înșelat a căzut în plasă și a trimis sume importante de bani către o mătușă din România. În plus, sume de bani au intrat în conturile altor persoane de la noi din țară: „presupusului avocat sau directorului unei sucursale bancare din România”.

„Toate aceste transferuri s-au dus fie direct în contul acuzatei, fie la persoane care au fost complice la aceste fapte și care nu au fost identificate”, au notat oamenii legii, potrivit publicației spaniole El diario alerta.

ADVERTISEMENT

Într-o perioadă de doi ani, inculpata ar fi primit sume de bani care însumează 922.000 de euro. Când i-au fost cerute explicații, femeia a spus „că a fost înșelată de avocatul ei în România, de directorul băncii și că, din cauza situației de corupție din țara ei, trebuia să trimită mai mulți bani pentru a-și debloca conturile”, mai arată rechizitoriul.

Pentru a face rost de sumele solicitate, victima și-a golit conturile bancare, i-a cerut bani unui frate, dar a făcut și împrumuturi bancare și a vândut proprietăți imobiliare, rămânând pe drumuri. Toată suma trebuie acum restituită, la aceasta se adaugă o amendă consistentă și posibilitatea petrecerii a șapte ani în spatele gratiilor.

ADVERTISEMENT

„Inculpata, care nu a primit niciunul dintre tratamentele sau operațiile menționate mai sus, odată ce a avut convingerea că nu va obține mai multe beneficii economice, s-a despărțit de inculpat. În plus, a dispărut de la locul de reședință obișnuit”, au adăugat procurorii.

ADVERTISEMENT