Fotbal international

Cum și-a pierdut Maradona averea! ”I-au furat aproape totul, a murit sărac”

27.11.2020 | 18:23
Cum sia pierdut Maradona averea Iau furat aproape totul a murit sarac
ADVERTISEMENT

„I-au furat aproape tot! Ce a mai rămas a făcut cadou”, a spus Luis Ventura, jurnalist din Argentina despre banii lui Diego Maradona. Argentinianul aproape că nu mai dispunea de bani în contul din bancă şi a murit sărac. 

Diego Maradona a încetat din viață la data de 25 noiembrie 2020, 60 de ani avea cel mai mare fotbalist din istorie. O temă mai puțin comodă abordată de jurnaliștii din țara natală a fostului jucător se referă la averea lui Maradona: cine și ce va primi?

ADVERTISEMENT

Luis Ventura, ziarist din Argentina apropiat de familia fostului mare jucător, spune că Maradona trăia numai din banii pe care îi lua de la Gimnasia La Plata unde era antrenor. „I-au furat aproape tot! Ce a mai rămas a făcut cadou”.

Cine au fot cei care i-au furat banii

„Maradona nu mai avea aproape niciun ban în conturile din bancă, a murit sărac. Bogăția enormă acumulată în cariera de fotbalist și apoi în cea de antrenor a fost parțial risipită de el, dar în mare parte, furată de cei strânși în jurul său cu singurul scop de a-i goli buzunarele”, a scris Ventura, într-un articol din Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Când a fost chestionat cum a fost posibil ca o avere de zeci de milioane de dolari să fie pierdută, o parte din bani erau de pe vremea când Maradona a fost antrenor în Dubai, Ventura a spus că au fost escrocherii ale celor din familia argentinianului, dar și din partea celor intrați în cercul intim al fostului fotbalist: „Averea câștigată în Dubai? Nu mai era nici urmă de ea, a dispărut. În ultima vreme, Diego trăia exclusiv din salariul primit de la Gimnasia La Plata” . Un milion de euro pe sezon lua de la fosta sa echipă.

Argentinianul avea și un contract important cu echipa Dinamo Brest unde ocupa funcția de președinte de onoare. 20 de milioane de dolari pe an a luat de la Dinamo timp de 3 sezoane. 150.000 de dolari pe lună a câștigat de la formația Dorados de Sinaloa, trupă unde a fost antrenor înainte de a ajunge la Gimnasia. „I-au furat aproape totul, ce a mai rămas a fost făcut cadou de Diego. El era un tip care nu putea refuza pe nimeni. Era suficient să-i ceri și-ți dădea”.

ADVERTISEMENT

”Era de o generozitate nemărginită”

Generozitatea fostului mare fotbalist este confirmată și de vârful paraguayan Pablo Velazquez, jucător care a fost antrenat de Maradona până în stagiunea trecută:

„Maradona era de o generozitate nemărginită! A plătit, de multe ori, din propriul buzunar jucătorii. Intra în vestiar cu o geantă plină cu bani și îi împărțea jucătorilor. Știți că Diego purta câte un ceas la fiecare mână, inele pe degete, brățări și coliere. Era suficient să-i spună cineva cât de frumoase sunt că el și le dădea jos și le făcea cadou”, a spus acesta potrivit Futgol, de la Radio AM 970.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul spune că va exista un război în tribunale între multele rude ale fostului mare fotbalist (fosta soție, Claudia, frații, copiii lui Maradona, dar și cele două foste iubite, Veronica Ojeda și Rocio Oliva). Maradona a fost înmormântat în capitala Argentinei.

Argentinianul avea bunuri imobiliare (aici intră o clădire întreagă, dar și două apartamente în Buenos Aires), vila unde se recupera după operație. Maradona deținea și 6 mașini de lux, printre ele BMW, Audi, Rolls Royce) și nu mai vorbim de banii obținuți din contractele de sponsorizare și din investițiile făcute în Cuba sau Italia. Ultima dorință a lui Maradona a fost aceea de a fi îmbălsămat și expus pentru a putea fi văzut de toți cei care țin la el.

ADVERTISEMENT