Life

Cum știi dacă ești însărcinată. Semnul pe care multe femei îl ignoră

Cum știi dacă ești însărcinată sau nu? Există anumite semene pe care multe femei le ignoră. În acest caz, ar fi bine să faci un test de sarcină.
29.04.2023 | 08:30
Cum stii daca esti insarcinata Semnul pe care multe femei il ignora
Cum știi dacă ești însărcinată. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum știi dacă ești însărcinată și care sunt primele semne? La prima vedere poate nu îți dai seama, dar unele dintre ele ar trebui să îți trezească semne de întrebare. Poți afla dacă ești însărcinată chiar înainte de a merge la medicul specialist.

Cum știi dacă ești însărcinată

Evident, cea mai rapidă metodă de a afla dacă ești însărcinată este testul de sarcină. Îl poți achiziționa de la farmacie și poți afla un răspuns în doar câteva minute. Înainte de a achiziționa însă acest test de sarcină, organismul tău îți arată câteva semne.

ADVERTISEMENT

Primul dintre ele care trebuie să te pună pe gânduri este absența ciclului menstrual. Dacă ai un ciclu menstrual regulat, atunci câteva zile de întârziere ți-ar putea spune că ești însărcinată. Pe lângă asta, mai există însă și alte două simptome care te pot induce în eroare.

Unul dintre ele este oboseala extremă. O sarcină aflată la început te poate face să te simți obosită. Asta în ciuda faptului că te odihnești bine. Poți ajunge aș simți nevoia să dormi mai mult, iar nivelul de energie este unul cu mult mai scăzut.

ADVERTISEMENT

Un alt semn care își spune că ești însărcinată este urinarea frecventă. Poți ajunge să resimți o senzație incontrolabilă și să mergi la baie mai mult ca oricând noaptea, la un interval scurt de timp. Acest simptom apare în condițiile în care creșterea în volum a uterului exercită o presiune mare asupra vezicii urinare.

De ce apar amețelile în timpul sarcinii

Un simptom care apare ceva mai târziu este schimbarea gustului și al mirosului. Unele parfumuri sau mâncăruri, pot deveni neplăcute pentru tine. Ajungi să nu mai suporți mirosul lor, iar mai apoi apar și senzațiile de greață ori vărsăturile, alte semne care își spun că ești însărcinată.

ADVERTISEMENT

Și sânii tăi vor fi mult mai mari și te vor durea, atunci când ești însărcinată. Din cauza modificărilor hormonale, volumul lor se schimbă. Corpul tău se pregătește pentru sarcină și alăptare, iar de aici această senzație. De asemenea în timpul unei sarcini poți să te trezești și cu modificări ale stării de spirit.

Acestea apar după primele săptămâni de sarcina, pe fond hormonal. Poți ajunge să plângi fără motiv, spre exemplu, atunci când ești însărcinată. De asemenea, un alt simptom îl reprezintă amețelile. Din cauza creșterii presiunii arteriale, te poți confrunta cu astfel de stări. Unele persoane pot da vina pe astenia de primăvară, sau stresul de la muncă, însă realitatea poate fi alta.

ADVERTISEMENT

Important este să faci un test de sarcină acasă, iar mai apoi să mergi la medic. El îți va confirma dacă este sau nu vorba de o sarcină și de asemenea îți va spune și ce trebuie să faci mai departe, arată drmax.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: