Life

Cum suna, de fapt, vocea lui Arsenie Boca. Înregistrarea pe care trebuie să o asculți măcar o dată în viață. Ce ar fi transmis duhovnicul

Cum suna vocea lui Arsenie Boca, cel mai apreciat duhovnic din istoria recentă a României. Înregistrarea pe care ar trebui să o asculți.
12.03.2023 | 13:00
Cum suna de fapt vocea lui Arsenie Boca Inregistrarea pe care trebuie sa o asculti macar o data in viata Ce ar fi transmis duhovnicul
Cum suna vocea lui Arsenie Boca. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Deși este atât de apreciat și cunoscut, chiar și la mai bine de 33 de ani de la moartea sa, puțini știu cum suna vocea lui Arsenie Boca. În mediul online a fost făcută publică o înregistrare cu glasul duhovnicului, pe care oricine ar trebui să o asculte.

Cum suna vocea lui Arsenie Boca

Arsenie Boca a fost unul dintre cei mai iubiți duhovnici din istoria recentă a țării noastre și mulți români merg în fiecare an la mormântul său, care se află la Mănăstirea Prislop. Acesta a rămas cunoscut pentru minunile pe care le-a înfăptuit, dar și pentru problemele cauzate de Securitate.

ADVERTISEMENT

Decedat din 1989, Arsenie Boca a rămas un duhovnic cunoscut și apreciat, însă nu sunt mulți care știu cum suna glasul său. Cei care nu au apucat să-l cunoască în realitate pe părinte nu au avut ocazia să se bucure de slujbele și învățăturile sale, de care mulți țin cont și în ziua de astăzi.

Din fericire, pe internet a fost publicată o înregistrare audio în care se poate auzi glasul duhovnicului. În acest fel, și noile generații pot afla cum suna vocea lui Arsenie Boca. Materialul audio are o durată de 6 minute, iar cei care doresc să-l asculte vor avea parte de liniște sufletească.

ADVERTISEMENT

“Alte griji nu avea (țăranul român) și nici de asta nu avea nevoie, că știa că oricum dacă e creștin adevărat, atunci Dumnezeu are grijă El de recolta lui. E, la acele timpuri trebuie să ne întoarcem noi acum, că tare am luat-o razna”, este o parte din înregistrarea disponibilă pe YouTube.

Arsenie Boca, viață grea din cauza Securității

Arsenie Boca a fost considerat de autorități o problemă în societatea comunistă și a dus o viață grea. Născut pe 29 septembrie 1910, duhovnicul a urmat școala în orașul Brad, după care a ajuns pe Muntele Athos și la București.

ADVERTISEMENT

Încă din tinerețe, Arsenie Boca a ajuns în atenția Securității. A fost anchetat în 1945 și 1946, dar a fost arestat de mai multe ori. A fost chiar trimis la muncă la șantierul canalului Dunăre-Marea Neagră.

Cei care au avut ocazia să-l cunoască pe duhovnic au avut doar cuvinte de laudă la adresa acestuia. Arsenie Boca s-a stins din viață în noiembrie 1989. A rămas în memoria colectivă ca fiind un personaj misterios, dare care i-a făcut fericiți pe cei care l-au cunoscut.

ADVERTISEMENT

Îți dădea impresia că este un cuvios venit din lumea sfinților. Vederea lui de atrăgea și te cucerea. Ceea ce spunea era ca și un cuvânt de Evanghelie”, povestea Părintele Ioan Sofonea, din Sibiu, notează shtiu.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: