Life

Cum trăiește neurochirurgul Leon Dănăilă la 89 de ani: ” Nu-ţi dă nimeni nicio atenţie, asta e realitatea”

Care este existența lui Leon Dănăilă la 89 de ani. Nu a renunțat la meseria de neurochirug și continuă să facă bine oamenilor.
28.04.2023 | 21:00
Cum traieste neurochirurgul Leon Danaila la 89 de ani  Nuti da nimeni nicio atentie asta e realitatea
Care este existența lui Leon Dănăilă la 89 de ani. Nu a renunțat la meseria de neurochirurg și continuă să facă bine oamenilor. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Cum trăiește fostul senator la vârsta de 89 de ani, la 12 ani de când a rămas văduv. Celebrul medic de la Spitalul Gheorghe Marinescu din București susține că nimeni nu-i dă nicio atenţie. E resemnat și spune că asta e realitatea.

Care este existența lui Leon Dănăilă la 89 de ani. Nu a renunțat la meseria de neurochirurg și continuă să facă bine oamenilor

Leon Dănăilă a dezvăluit care este existența pe care o are la cei 89 de ani ai săi. Și-a vândut apartamentul pentru a-și publica cărțile și duce un trai modest. Cu toate acestea nu a renunțat la meseria de neurochirurg și continuă să facă bine oamenilor.

ADVERTISEMENT

Uneori are zile în care se simte precum oamenii străzi, la un moment dat fiind surprins trist și abătut în timp ce călătorea cu metroul. La momentul respectiv avea în mâini o pungă de plastic cu alimente de la un magazin de cartier. Din păcate, medicul nu duce un trai demn de munca și numele său.

A studiat neurochirurgia timp de un an la New York în cadrul unei burse Fullbright, în intervalul 1980-1981. A participat la numeroase specializări, cursuri şi schimburi de experiență la Budapesta, Delft, Moscova, Edinburgh, Glasgow, Dusseldorf, Paris și Bruxelles.

ADVERTISEMENT

„Azi mă simt ca un boschetar, nu-ţi dă nimeni nicio atenţie, asta e realitatea. Am rămas sărac, am vândut totul şi acest apartament e vândut. N-am nicio avere, n-am nimic. Toate astea pentru oameni.

Îmi place să fac bine oamenilor pentru că vin dintr-un mediu inferior şi am văzut cât de greu este, viaţa e scumpă, o singură dată o trăieşti. Nu vreau să fac avere, n-am făcut avere din suferinţa oamenilor.

ADVERTISEMENT

Apartamentul acesta e vândut, dar cu condiţia să pot sta aici până mor. Eu sunt mulţumit în situaţia în care mă aflu, e foarte greu cu singurătatea, că sunt singur de 12 ani, mai greu cu mâncarea.

Noroc că sunt magazinele astea, că mai găseşti fasole bătută, salată orientală, eu cu astea mă ţin. Nu mă pricep să fac mâncare, nici n-am timp. Mai bine scriu”, a declarat Leon Dănăilă pentru Trinitas TV.

ADVERTISEMENT

Leon Dănăilă, carieră impresionantă

Leon Dănăilă are o carieră impresionantă. Are 18 brevete de inventator și a publicat 59 de cărți. Banii nu-l interesează pe medicul care în urmă cu 10 ani și-a vândut locuința pentru a-și duce visul mai departe.

Are dreptul să locuiască în apartament până la finalul vieții, academicianul mărturisind că în momentul de față oferă consultații gratuite oamenilor care trec pragul cabinetului său. Are un afiș lipit chiar pe ușă în care scrie că nu cere bani bolnavilor.

ADVERTISEMENT
Tags: