Life

Leon Dănăilă, poveste de viață impresionantă. Neurochirurgul surprins cu punga de un leu în metrou: ”Sunt cel mai sărac medic din lume”

Povestea impresionantă a neurochirurgului Leon Dănăilă, surprins cu punga de un leu în metrou. Descoperă cum a luptat cu sărăcia și cum a devenit un medic de excepție
23.04.2023 | 10:00
Leon Danaila poveste de viata impresionanta Neurochirurgul surprins cu punga de un leu in metrou Sunt cel mai sarac medic din lume
Leon Dănăilă, poveste de viață impresionantă. Sursă foto: Facebook, officialmedia.ro. colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Leon Dănăilă ascunde în spate o poveste de viață impresionantă. Are zeci de ani experiență în spate, în jur de 30.000 de operații și a trecut prin toate până la vârsta de 89 de ani. Faimosul neurochirurg, academician, dar și senator a ajuns la un moment dat să fie chiar cerșetor.

Neurochirurgul Leon Dănăilă, poveste de viață emoționantă

Chiar el dezvăluia la un moment dat că este cel mai sărac medic din lume. Asta în ciuda experienței sale în domeniu și aprecierea celor pe care i-a ajutat să înceapă o viață nouă. Nu regretă însă nimic, iar dacă ar fi să o ia de la capăt. Leon Dănăilă spune că ar alege același drum.

ADVERTISEMENT

”Sunt cel mai sărac medic din lume”, a dezvăluit acesta, într-un interviu pentru Libertatea. Leon Dănăilă este membru al New York Academy of Science și London Diplomatic Academy, iar după ce a revenit din Statele Unite a decis să introducă mai multe tehnici și în România.

A scăzut rata mortalității, a reușit să îi ajute pe bolnavi să își revină după operații și de asemenea, să aibă o viață cât mai normală. În total, neurochirurgul deține 18 brevete de inventator și 10 de inovator. De asemenea, el a realizat mai bine de 27.000 de intervenții chirurgicale pe creier, un adevărat record mondial.

ADVERTISEMENT

Și-a vândut apartamentul pentru a-și publica cărțile

În întreaga sa activitate, acesta a ajutat la scăderea mortalității în operații, de la 50% la 4% odată cu microscopul operator. Mai mult de atât în anul 2001, el a obținut Noble Prize acordat de “United Cultural Convention”, iar în 2002 titlul de Cavaler acordat de “Academie Europeenne d`Informatisation.

În 2003, faimosul neurochirurg a primit și titlul de senator de la World Nations Congres ABI din USA. Chiar și așa, aceste premii nu l-au ajutat neapărat să aibă un trai decent. Leon Dănăilă a fost nevoit să își vândă casa pentru a avea suficienți bani să își publice cărțile de specialitate.

ADVERTISEMENT

În total, acesta are nu mai puțin de 39 de astfel de cărți. Leon Dănăilă vine dintr-o familie modestă și știe că tot ceea ce a realizat până acum este doar munca sa. Deși nu îi prea plăcea cartea în copilărie, a decis să meargă la liceu, iar mai apoi s-a născut și pasiunea pentru medicină. Neurochirurgie, mai exact.

Leon Dănăilă, surprins cu pungă de un leu în metrou

Și totuși de ce se consideră cel mai sărac om din lume? Leon Dănăilă nu mai are nici apartament, iar diplomele nu îl ajută deloc, după cum povestea chiar el într-un interviu acordat acum ceva timp.

ADVERTISEMENT

”Nu mai am nimic, apartamentul l-am vândut ca să public cărțile astea, pentru că nimeni nu-ți publică pe degeaba. Așa, diplome toată lumea îți dă, dar nu-ți dă nimeni un leu, doar mulțumiri.

Eu, salariul și indemnizația de la Academie îi cheltuiesc pentru a scrie, pentru a face cercetare, a aduce un câștig pentru România”, povestea Leon Dănăilă, într-un interviu pentru Libertatea.

În ciuda dificultăților prin care a trecut și trece în continuare însă, Leon Dănăilă nu se plânge deloc și spune că face totul datorită iubirii pe care o are pentru oameni. Acesta a fost surprins la un moment dat și în metrou. Avea o pungă de un leu în mână, iar cei din jurul său probabil că nici nu știau cine stă lângă ei.

O poveste de viață aparte, un destin impresionant, un drum de la sărăcie la o carieră în medicină, o inspirație pentru generațiile tinere.

ADVERTISEMENT
Tags: