Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum trebuie marinată corect carnea la grătar. Indiferent că vrei să mănânci pui, vită sau pește, trebuie să știi că există câte o rețetă specială pentru fiecare.
Carnea la grătar este unul dintre preparatele preferate ale românilor pentru că este delicioasă și ușor de preparat, însă marinada pentru aceasta diferă pentru fiecare tip.
Chef Joseph Hadad a dezvăluit ce marinadă trebuie să folosești dacă alegi carne de pui, de vită sau de miel. Bucătarul a explicat, de asemenea, cum trebuie gătit peștele la grătar pentru ca acesta să iasă delicios.
Astfel, pentru carnea de pui ai nevoie de câteva ingrediente ușor de găsit, care trebuie amestecate. După ce este gata mixul, carnea se lasă peste noapte în el pentru a fi gata de pus pe grătar a doua zi.
Cunoscutul bucătar a oferit o rețetă de marinadă și pentru carnea de pui gătită special pentru copii. Ai nevoie de 3 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri de ketchup, 2 linguri de sirop de arțar, 1/2 linguriță muștar, la care se adaugă sare și piper.
La grătarul de vită poți opta pentru antricot sau ceafă și nu pentru mușchi, deoarece ai nevoie și de puțină grăsime în carnea ta. Pentru marinadă ai nevoie de ingredientele enumerate în rândurile de mai jos, care se amestecă, iar carnea se lasă la marinat în frigider, timp de 10 – 15 ore.
Există o marinadă specială și pentru grătarul de oaie și miel. Ai nevoie de 2 linguri de zahăr, 4 linguri de ulei de măsline, 4 linguri de ulei de floarea-soarelui, 3 căței de usturoi tocați, 2 cepe tocate, 2 linguri de zeamă de lămâie, un ardei iute tocat, un fir de rozmarin tocat și sare și piper. Ingredientele se amestecă, iar carnea se lasă la marinat în timpul nopții.
Bucătarul a precizat și care sunt peștii cu care acest mix se potrivește cel mai bine. “Ingredientele se amestecă cel mai bine în blender. Se pune peștele în marinadă și se lasă 3-4 ore înainte de a-l pune pe grătar.
Acest mix thailandez merge foarte bine cu dorada, lupul de mare sau bibanul de mare, somonul și alți pești albi, dar și pentru creveți și calamari”, a scris Joseph Hadad pe blogul său.