Life

De ce e bine să stropești grătarul cu bere înainte să pui carnea pe el. Trucul e genial

De ce e bine să stropești grătarul cu bere. Trebuie să faci acest lucru înainte să pui carnea pe el. Trucul e genial și poate să-l folosească oricine.
31.05.2023 | 16:46
De ce e bine sa stropesti gratarul cu bere inainte sa pui carnea pe el Trucul e genial
De ce e bine să stropești grătarul cu bere. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

De ce e bine să stropești grătarul cu bere. Trebuie să faci acest lucru înainte să pui carnea pe el. Este vorba de un truc genial.

De ce e bine să stropești grătarul cu bere

Poate părea un truc mai ciudat, dar adevărul este că poate să îmbunătățească mult gustul cărnii pe grătar. Specialiștii în bucătărie spun că berea poate să reacționeze cu fibrele din carne.

ADVERTISEMENT

Prin acest proces, ele sunt făcute mai fragede și mai suculente. Dar și apa minerală are aceeași proprietate, așa că ați putea să o folosiți și pe aceea în caz că nu aveți bere.

Dar berea poate să dea și un gust mai aparte grătarului. Un lucru important de precizat este că trebuie să luăm o bere de calitate pentru a avea un gust cât mai bun.

ADVERTISEMENT

Ce bere trebuie să folosim pentru carnea de vită sau de porc

Desigur, totul depinde și de tipul de carne pe care îl folosim. Grătarul e bine să fie stropit cu o bere blondă dacă alegem să punem pe el carne de pui.

Berea neagră pe grătar este cea mai bună alegere atunci când urmează să gătim carne de porc sau de vită.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mai poți să lași și carnea la marinat tot în bere pentru a prinde un gust și mai bogat. Ar trebui lăsată circa trei ore înainte de a o pune pe grătar, care trebuie și el stropit cu bere.

Bere în marinadă poate ajuta la frăgezirea cărnii, dar și la formarea unei cruste apetisante la suprafața, atunci când intră în contact cu grătarul.

ADVERTISEMENT

Marinada poate să mai conțină și bere și ulei de măsline, usturoi și ceapă verde. Ea poate fi păstrată la frigider și timp de șapte zile, la o temperatură de 4 grade Celsius.

Pentru un kilogram de ceafă de porc ai nevoie de circa 300 de ml de bere brună, spun bucătarii.

ADVERTISEMENT
Tags: