Life

Cum trebuie să se îmbrace femeile care se duc să viziteze Egiptul. Răspunsul primit de o româncă

O româncă a întrebat cum trebuie să se îmbrace femeile care merg să viziteze Egiptul. Răspunsurile primite sunt variate.
17.10.2023 | 11:43
Cum trebuie sa se imbrace femeile care se duc sa viziteze Egiptul Raspunsul primit de o romanca
Ce ținute trebuie să poarte femeile care merg în Egipt. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

O româncă a întrebat, pe rețelele sociale, cum ar trebui să se îmbrace femeile care merg să viziteze Egiptul. Mai mulși utilizatori și-au dat cu părerea în legătură cu acest subiect și i-au oferit sugestii.

Ce ar trebui să poarte femeile care merg să viziteze Egiptul

Mulți români vizitează Egiptul, indiferent de anotimp, deoarece vremea de acolo este mereu caldă. Din moment ce temperaturile sunt ridicate, oamenii se întreabă ce haine le este permis să poarte, din moment ce este vorba despre o țară musulmană.

ADVERTISEMENT

O româncă a întrebat recent ce ținute trebuie să poarte ea și soțul ei dacă vizitează Piramidele, iar răspunsurile nu au întârziat să apară. “Pentru cei care ați vizitat Piramidele din Egipt, ce îmbrăcăminte ați avut? Eu, fiind femeie, pot avea pantaloni scurți? Dar soțul? Mulțumesc”, a scris aceasta pe un grup de Facebook.

Un utilizator i-a spus că este permis orice, însă e nevoie de haine mai decente dacă vizitează vreo moschee. “Te îmbraci cum vrei. Doar dacă vizitezi vreo moschee, trebuie ceva mai decent”, este unul dintre răspunsurile date de utilizatori.

ADVERTISEMENT

În secțiunea de comentarii, cineva a explicat că hainele trebuie alese în funcție de climă și sunt preferate materialele ușoare, lejere, fără culori stridente.

“Ar trebui adaptată îmbrăcămintea la climă și cam la tot ce e în jur. Dacă nu vreți să ‘săriți în ochi’, culorile nisipului, materiale ușoare, naturale, croieli lejere”, a mai spus cineva.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o altă persoană a mai spus că în deșert este foarte cald, chiar și atunci când este toamnă. Se poate întâmpla ca temperaturile să depășească 40 de grade Celsius chiar și în octombrie.

Altcineva a ținut să precizeze că sunt unele locuri strâmte în unele piramide, pentru care este nevoie de pantaloni lungi, deoarece turiștii pot fi nevoiți să meargă în genunchi.

ADVERTISEMENT

“În unele zone, piramidele au tunele foarte scunde unde poți avansa doar pe genunchi sau în poziție ghemuită. În alte locuri sunt intrări strâmte unde vă puteți răni, la fel ca în unele peșteri…

Recomand, deci, un pantalon larg de in sau de bumbac, încălțăminte bună pentru pietriș – nisip (deci închisă), pe umeri un șal subțire din fibre naturale, pe care îl puteți pune la nevoie și ca turban pe cap la nevoie”, a explicat utilizatorul, notează adevarul.ro.

De ce ai nevoie atunci când mergi în Egipt

Deși nu există o anumită ținută vestimentară pentru a vizita Piramidele, sunt perioadă în care nu este recomandat să mergi acolo cu haine scurte, mai ales vara. Din cauza temperaturilor ce pot depăși chiar și 50 de grade, ar trebui să te acoperi cât mai bine, ca să nu te ardă soarele.

În ceea ce privește încălțămintea, este recomandat să optezi pentru cea cât mai sport, cum ar fi bocanci sau ghete. Deșertul este plin de pietre și bolovani, motiv pentru care ai nevoie de încălțări adecvate.

Șalul este necesar, deoarece te poate proteja de soare, vânt și nisip. Trebuie să ai la tine ochelarii de soare, sticla cu apă, crema de protecție solară și provizii de hrană.

ADVERTISEMENT