Fotbal intern

Cum un scouting serios poate învinge milioanele de euro. Marko Dugandzic, golgheterul adus gratis de Botoșani, peste Harlem Gnohere și Adrian Petre

21.03.2020 | 17:49
Cum un scouting serios poate invinge milioanele de euro Marko Dugandzic golgheterul adus gratis de Botosani peste Harlem Gnohere si Adrian Petre
Harlem Gnohere a marcat șase goluri în acest sezon. FOTO: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Marko Dugandzic a fost adus gratis de FC Botoșani în iarnă și marcat șase goluri în primele cinci meciuri oficiale jucate în fotbalul românesc, același număr pe care l-au reușit, cumulat, Harlem Gnohere și Adrian Petre, atacanții FCSB, în 24 de partide.

FC Botoșani, o nouă lovitură

FC Botoșani a reușit în ultimii ani să crească mai mulți fotbaliști care au devenit titulari în naționala de tineret sau la echipe cu pretenții de titlu, Olimpiu Moruțan, Andrei Burcă sau Răzvan Oaidă fiind doar două dintre exemple.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă de mercato din Liga 1, Adrian Petre a fost adus de FCSB de la Esbjerg, pentru aproximativ 800.000 de euro, mutarea fiind considerată o adevărată lovitură reușită de Gigi Becali, însă un alt atacant avea să impresioneze la primele meciuri din acest an, Marko Dugandzic.

Vârful croat a fost adus de la Osijek, fără sumă de transfer, și a „rupt” toate plasele din Liga 1 în primele cinci meciuri oficiale. Dugandzic a marcat în fiecare joc, reușind să ajungă la șase goluri în decurs de o lună.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Adrian Petre nu a avut evoluțiile așteptate la FCSB. Internaționalul român de tineret a fost titular în trei partide, dar a fost de fiecare dată înlocuit la pauză, după ce nu a reușit să puncteze. Mai mult, în meciurile cu Chindia Târgoviște și FC Botoșani a ratat incredibil, din câțiva metri cu poarta goală în față.

În doar o lună de la transferul în România, în cinci meciuri, Marko Dugandzic a marcat cât au reușit Harlem Gnohere și Adi Petre la un loc, dar în 24 de apariții.

ADVERTISEMENT

Diferența mare poate fi accentuată și mai mult dacă sunt luate în considerare sumele de transferuri ale celor trei atacanți, Dugandzic ajungând gratis la Botoșani, în timp ce Gigi Becali a trebuit să plătească peste 1.000.000 de euro pentru Gnohere și Petre.

  • 6 goluri în 5 meciuri a marcat Marko Dugandzic la Botoșani
  • 6 goluri în 21 de meciuri a reușit Harlem Gnohere în acest sezon
  • 0 goluri în 3 apariții are Adrian Petre la FCSB
ADVERTISEMENT

Va doborî recordul de transfer?

Dacă va continua aceeași formă și la reluarea fotbalului românesc, Marko Dugandzic are șanse importante să prindă un transfer la o echipă mai mare în următoarele perioade de mercato.

În ultimii ani, Valeriu Iftime a obținut cea mai mare sumă de transfer în urma cedării fundașului central Michael Ngadeu la Slavia Praga, aproximativ 1.400.000 de euro, dar profituri mari au fost realizate și după mutările lui Olimpiu Moruțan și Răzvan Oaidă la FCSB sau Mihai Bordeianu, Andrei Burcă și Cătălin Golofca la CFR Cluj.

Top 5 cele mai importante transferuri făcute de Botoșani (conform Transfermarkt):

  • 1. Michael Ngadeu – Slavia Praga (1.400.000 de euro)
  • 2. Olimpiu Moruțan – FCSB (700.000 de euro)
  • 3. Răzvan Oaidă – FCSB (700.000 de euro)
  • 4. Cătălin Golofca – CFR Cluj (500.000 de euro)
  • 5. Hervin Ongenda – Chievo Verona (500.000 de euro)
ADVERTISEMENT