News

Cum va arăta 1 mai 2020 pentru români. Marcel Vela dă o veste proastă celor care voiau să meargă în vacanţă

27.04.2020 | 19:48
Cum va arata 1 mai 2020 pentru romani Marcel Vela da o veste proasta celor care voiau sa mearga in vacanta
ADVERTISEMENT

După sărbătorile de Paște, românii se întreabă cum va arăta ziua de 1 mai 2020 la noi în țară, în condițiile în care starea de urgență și Ordonanțele militare încă sunt în vigoare. Răspunsul la această întrebare a venit de la ministrul de Interne Marcel Vela.

Cum va arăta 1 mai 2020 pentru români. Marcel Vela dă o veste proastă celor care voiau să meargă în vacanţă

Luni seară, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunțat Ordonanța militară cu numărul 10 din a doua perioadă a Stării de urgență.

ADVERTISEMENT

Printre altele, șeful internelor a ținut să facă o referire specială și la data de 1 mai, o zi în care, în mod tradițional, românii erau obișnuiți să petreacă și să meargă în vacanță.

”Va fi o relaxare graduală, după 15 mai trebuie să fim responsabili. Se apropie 1 mai, ne gândim la o plimbare în parc sau la concediu, dar trebuie să ne dăm seama de ceea ce contează cu adevărat, sănătatea și protejarea celor dragi.

ADVERTISEMENT

Cei din Ministerul Afacerilor Interne nu se vor relaxa în această perioadă. Sigur veți da dovadă de implicare, reponsabilitate, patriotism. Mulțumesc”, a declarat Marcel Vela în ziua prezentării Ordonanței 10.

Restricții dure de 1 mai anunțate și de Raed Arafat

În urmă cu o săptămână, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat, într-un interviu acordat FANATIK, că autoritățile pregătesc restricții suplimentare pentru minivacanța de 1 mai.

ADVERTISEMENT

”La acest moment, toate măsurile luate au un singur rol, iar acesta este oprirea răspândirii virusului. Nimeni nu știe dacă mâine persoanele sunt tot negative sau, dimpotrivă, pozitive. Sau poimâine!

Pentru că unii dintre ei pot să se afle în perioada de incubație. Și asta înseamnă că cineva poate deveni pozitiv și să infecteze pe alții. La acest moment este normal să rămânem încă o săptămână, două, trei, sau cât va fi nevoie, în condițiile în care suntem acum.

ADVERTISEMENT

Vine 1 mai. Trebuie respectate regulile exact cum au fost respectate pentru Paști sau chiar mai bine decât s-au respectat de Paști! Deci, de 1 mai nimeni să nu-și planifice că va ieși, știu eu, la… La grătar, la iarbă verde și așa mai departe”, a declarat Raed Arafat pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT