News

Cum va arăta a doua mașină electrică de la Dacia. Schimbări importante ale producătorului

Cum va arăta a doua mașină electrică de la Dacia. Producătorul aduce câteva schimbări importante pentru noul model Spring.
15.02.2024 | 18:28
Cum va arata a doua masina electrica de la Dacia Schimbari importante ale producatorului
Dacia va lansa a doua mașină electrică. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum va arăta a doua mașină electrică lansată de Dacia. Compania va veni cu modificări importante pentru modelul Spring. A fost lansată o primă imagine cu autoturismul.

Cum va arăta a doua mașină electrică de la Dacia

În urmă cu aproximativ patru ani, a fost lansat primul automobil electric Dacia, care a devenit, între timp, una dintre cele mai căutate mașini electrice din Europa.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, Dacia Spring va avea parte de un facelift. Acesta vine cu mai multe îmbunătățiri estetice, mai ales în interior. Totodată, vor fi aduse și anumite inovații tehnice la bateria autovehiculului.

Recent, au apărut primele detalii despre noua mașină electrică lansată de Dacia. Compania a publicat o imagine teaser cu noul Spring, dezvoltat pe baza modelului cu combustie Kwid.

ADVERTISEMENT

Este, de asemenea, primul model care utilizează  platforma CMF-AEV a grupului Renault. Facelift-ul din acest an le va aduce viitorilor cumpărători un nivel mai înalt de confort, comparativ cu actuala versiune a modelului Spring, conform informațiilor neoficiale, citate de Profit.ro.

Noul autoturism vine cu câteva schimbări și la nivelul sistemului Media Nav, care ar putea fi transformat complet. La nivelul aspectului exterior, s-ar putea ca schimbările să nu fie atât de mari.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani, modelul Spring a primit deja o actualizare, după ce a fost introdus noul logo, dar și alte elemente specifice ale imaginii de brand.

Noul model Dacia Spring va păstra aceeași formă. Acesta va avea anumite ajustări vizibile la barele de protecție față-spate. Acest lucru ar putea duce la o creștere ușoară a dimensiunilor mașinii.

ADVERTISEMENT

Cu ce alte modificări vine Dacia Spring

În plus, este luată în calul o îmbunătățire a performanțelor bateriei prin intermediul software-ului de control. O astfel de schimbare ar putea duce la creșterea discretă a autonomiei bateriei.

Ar putea fi introdusă o baterie mai mică, care poate duce la o reducere a prețului modelului. Noua mașină ar putea concura pe piața din Europa cu modele noi intrate pe segmentul A, la prețuri de aproximativ 20.000 de euro sau chiar mai mici.

Modelul va oferi în continuare două variante de putere, și anume de 45 și 65 CP, care pot asigura autonomii acceptabile cu actuala baterie. Nu ar fi fost aduse în discuție și alte modificări majore, din moment ce proiectul Spring a fost dezvoltat împreună u partenerii chinezi de la Dongfeng. Aceștia produc modelul și sub propriile lor mărci.

Dar când va apărea pe piață nou model Dacia Spring? Este așteptată lansarea autoturismului în 2026. Nu sunt considerate prioritare investiții majore pentru noul model.

Modelul nou Dacia Spring urmează să fie prezentat în viitorul apropiat. Ar putea avea loc și o premieră la Salonul Auto de la Geneva, acolo unde mașina ar putea fi expusă alături de noul Duster.

ADVERTISEMENT