News

Dacia Spring va fi până la sfârşitul lunii martie cea mai ieftină maşină electrică din Europa

Dacia surprinde concurenţa cu o reducere uriaşă, de 10.000 de euro, pentru modelul electric Spring ce va fi vândut în Germania.
11.01.2024 | 16:13
Dacia Spring va fi pana la sfarsitul lunii martie cea mai ieftina masina electrica din Europa
Dacia Spring este în momentul de faţă cea mai ieftină maşină din Europa Foto: Focus
ADVERTISEMENT

Una dintre problemele care a preocupat în ultimii ani publicul care dorește să treacă la mobilitatea electrică a fost, printre altele, costul de achiziție. Mașinile electrice sunt mai scumpe decât cele pe benzină, fapt care le-a înfrânat multora dorinţa de a achiziţiona un astfel de model.

În România preţurile pentru modelele Spring sunt cu 1.500-1.800 euro mai mari ca în Germania

Dacia și-a propus să risipească temerile potenţialilor cumpărători, îndreptându-se spre Germania cu o ofertă incredibilă. Compania a anunțat că până pe 31 martie, modelul Spring electric va fi disponibil la prețul de 12.750 de euro, reducându-și astfel prețul cu 10.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Oferta este uriaşă ţinând seama că prețul inițial de vânzare este de 22.750 de euro în Germania, astfel că acum mașina este vândută la aproape jumătate din preț. Până la sfârșitul lunii martie Dacia Spring va fi, în condiţiile date, cea mai ieftină mașină electrică din Europa. Până acum, în Germania, Spring a vândut aproximativ 30.000 de unități.

Acest electrobonus special, cum îl numește Dacia, vine după ce în urmă cu câteva săptămâni guvernul german anunțase că încetează acordarea de subvenții pentru achiziționarea de mașini electrice, din cauza problemelor apărute în economia țării.

ADVERTISEMENT

Discountul guvernamental era de 4.500 de euro pentru mașinile electrice noi, dar Executivul de la Berlin a anunțat la începutul lunii decembrie că va renunța la acordarea lui.

Pentru a nu pierde clienții și a atrage alții noi, și alți constructeri au anunțat reduceri importante, în care FIA, Renault, Toyota sau Mercedes. Săptămânalul german Focus scrie că la Volkswagen prețurile anumitor modele, precum ID.3 sau ID.4 ar putea scădea, în premieră, sub 33.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte oferta Dacia, aceasta se aplică tuturor versiunilor Spring disponibile la partenerii Dacia participanți și este limitată în timp, cu înscrieri până la 31 martie. Modelul de bază, Essential, va avea un preț de 12.750 euro, în timp ce modelul Extrem va costa 14.550 euro.

În România, Dacia are pe site-ul său un preț de listă de 21.000 euro pentru versiunea de bază și în jur de 23.000 de euro pentru Extreme, dar toate modelele au preţuri promoţionale, care în momentul de faţă sunt cuprinse între 14.295 şi 16.344 euro.

ADVERTISEMENT

Dacia Spring este o maşină electrică echipat cu un motor electric cu o capacitate de 65 CP și cuplu de 113 Nm. Bateria are o capacitate de 27,4 kWh , iar autonomia este estimată la 220 de kilometri în condiții mixte de condus .

ADVERTISEMENT