News

Cum va fi vremea de Înviere 2023. Veste proastă de la ANM pentru ziua de Paște

În ciuda temperaturilor crescute din Săptămâna Mare, de Paște vremea va fi una capricioasă, cu ploi în majoritatea regiunilor din țară
09.04.2023 | 21:44
Cum va fi vremea de Inviere 2023 Veste proasta de la ANM pentru ziua de Paste
Vreme capricioasă de Paște, anunță ANM. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După ce vineri Agenția Națională de Meteorologie a emis prognoza pe întreaga lună aprilie, românii au sperat că vremea frumoasă anunțată le va oferi și o zi de Paște însorită. Pe de altă parte Săptămâna Mare va fi una în care temperaturile vor depăși valoarea de 20 de grade, cu 24 de grade în Capitală în Vinerea Mare.

Vreme capricioasă de Paște

După ce în prognoza pe luna în curs, emisă vineri de către ANM, se anunța încălzirea vremii și temperaturi ridicate în special în Săptămâna Mare, duminică, 9 aprilie, meteorologii ANM au precizat că în ziua de Paște vremea va fi una capricioasă. Mai mult, se pare că vor fi ploi în toate regiunile din țară.

ADVERTISEMENT

”Din punct de vedere meteorologic, de Paște vom avea tot o vreme capricioasă, în sensul că vor fi precipitații local în majoritate a zonelor țării, iar din punct de vedere termic, estimativ, în jurul normelor specifice perioadei, adică între 10 și 20 de grade, cu 17-18° în Capitală”, a declarat Radu Ilea, meteorolog de serviciu ANM pentru postul Antena 3 CNN.

Vineri, în prognoza ANM pentru perioada 10 aprilie – 8 mai, anunța revenirea temperaturilor normale pentru această perioadă după ce în săptămâna care se încheie duminica aceasta ninsorile și viscolul au pus stăpânire pe jumătatea de nord a țării.

ADVERTISEMENT

Astfel, în Săptămâna Mare, cuprinsă între 10 și 15 aprilie, meteorologii susțin că temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a anului. Pentru această perioadă precipitațiile erau anunțate ca apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului. În sud-estul țării, media temperaturilor era anunțată în jurul valorii de 13 grade Celsius.

Cum vor fi temperaturile în Capitală în zilele următoare

În zilele următoare temperaturile în Capitală sunt așteptate să depășească valorile de 20 de grade spre finalul săptămânii. Astfel, în București, luni și marți, maximele zilei sunt așteptate să atingă valorile de 18 și 19 grade. Până miercuri, când maxima zilei va fi tot de 18 grade, cerul va fi parțial noros, putând apărea ploi slabe.

ADVERTISEMENT

Joi, 13 aprilie, cerul va fi mai mult variabil, iar maxima zilei va atinge valoarea de 21 de grade, iar minima va fi de 5 grade. Vineri, 14 aprilie, deși cerul va fi mai mult noros maxima zilei este așteptată să atingă valoarea maximă de 24 de grade. Minima zilei va fi de opt grade.

Vineri, în majoritatea orașelor din țară sunt așteptate în schimb ploi. Astfel, la Cluj-Napoca maxima zilei va fi de 17 grade Celsius, cu o minimă de opt grade, fiind însă așteptate ploi și cer mai mult noros. Ploi sunt așteptate și la Arad, care vor fi însă mai slabe, însă aici maxima zilei va fi de doar 12 grade.

ADVERTISEMENT

Ploi slabe vor fi și la Craiova, însă aici maxima zilei va fi de 20 de grade. Temperatura minimă este așteptată să atingă valoarea de 9 grade. La Constanța sunt așteptate ploi slabe și o temperatură maximă de 18 grade. Minimele se vor situa în jurul valorii de 10 grade, cu un vânt slab de 9 metri pe secundă. În schimb la Iași, deși cerul va fi mai mult noros nu sunt așteptate ploi, iar maximele zile vor depăși valoarea de 22 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT