News

Prognoza ANM pentru 10 aprilie – 8 mai. Ce se întâmplă cu vremea de Paște și 1 Mai

ANM a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 10 aprilie - 8 mai. Aflăm ce se întâmplă cu vremea de Paște și de 1 Mai.
07.04.2023 | 15:28
Prognoza ANM pentru 10 aprilie  8 mai Ce se intampla cu vremea de Paste si 1 Mai
Prognoza ANM pentru intervalul 10 aprilie - 8 mai. Cum va fi vremea de Paște. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 10 aprilie – 8 mai. Vineri, Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Vin vești bune de la specialiști: iarna pleacă definitiv din țara noastră.

Prognoza ANM pentru intervalul 10 aprilie – 8 mai. Cum va fi vremea de Paște

În debut de aprilie, iarna a revenit în forță în România. A nins abundent și a fost viscol în mai multe județe din Moldova, dar și în zonele de munte. Stratul de zăpadă a trecut frecvent de o jumătate de metru.

ADVERTISEMENT

Din fericire, episodul de vreme rea se încheie în acest weekend. În cursul acestei zile, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a venit cu noua prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni. Datele sunt excelente, în perspectiva sărbătorilor de Paște și a zilei de 1 Mai.

Prognoza ANM pentru săptămâna 10 – 17 aprilie

De luni, 10 aprilie, vremea devine una normală pentru această dată. Vor fi temperaturi specifice pentru această perioadă a anului. Pe de altă parte, va ploua destul de mult în unele zone.

ADVERTISEMENT

Sunt prognozate precipitații peste medie în jumătatea de est a țării, în timp ce în alte regiuni, nivelurile de precipitații vor fi similare cu cele așteptate în mod normal în această perioadă.

Prognoza meteo în săptămâna 17 – 24 aprilie

În a doua parte a lunii, perioada 17-24 aprilie, în toate regiunile, temperaturile se vor situa în media perioadei. În regiunile vestice și nord-vestice, regimul de precipitații va fi sub medie. În restul țării se vor înregistra niveluri de precipitații similare cu cele obișnuite în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 24 aprilie – 1 mai

Finalul lui aprilie vine cu temperaturi medii normale pentru această perioadă a anului, în aproape toate regiunile. Nivelul pluviometric va fi caracterizat de cantități obișnuite în această perioadă. ANM anunță că este posibil să plouă mai mult, cu un ușor excedent, în zonele din exteriorul arcului carpatic.

Prognoza ANM în săptămâna 1 – 8 mai

Vești bune în perspectiva zilei de 1 Mai. În debutul lunii viitoare, România va avea parte de temperaturi normale pentru data din calendar. Și în privința precipitațiilor, ANM anunță niveluri în acord cu această perioadă, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

Aceste estimări meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Specialiștii estimează media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

ADVERTISEMENT
Tags: