Life

Cum vrea Facebook să facă bani de pe urma utilizatorilor. Google Play sau App Store ar putea avea probleme

Facebook a găsit un mod nou de a face bani. Google Play și App Store vor avea de suferit în momentul în care se va întâmpla.
03.07.2023 | 16:12
Cum vrea Facebook sa faca bani de pe urma utilizatorilor Google Play sau App Store ar putea avea probleme
Facebook are un plan prin care să facă mai mulți bani de pe urma utilizatorilor. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Facebook a găsit deja metoda prin care să profite de noul Regulament UE privind piețele digitale. Compania lui Mark Zuckerberg va obține astfel venituri mai mari, însă Google Play și App Store vor avea de suferit.

Facebook a descoperit modul prin care să facă mai mulți bani de pe urma utilizatorilor

Regulamentul UE privind piețele digitale -Digital Markets Act- a introdus o serie de măsuri de pe urmă cărora compania Meta, fostă Facebook, poate să facă mai mulți bani de pe urma utilizatorilor.

ADVERTISEMENT

Mai exact, setul de reguli sancționează favorizarea propriilor servicii, oferirea de condiții de acces injuste ori împiedicarea instalarea de aplicații din surse diferite. Iar acest lucru se traduce în faptul că Facebook are oportunitatea de a-și lansa propriul magazin de aplicații.

Utilizatorii vor putea să le descarce pe telefoanelor lor, indiferent că vorbim despre cele cu sisteme de operare iOS sau Android, fără mai aibă nevoie de App Store sau Google Play, la fel cum se întâmpla până acum.

ADVERTISEMENT

Un reprezentat al companiei a confirmat deja planul

În acest mod, Facebook va reuși să-și crească veniturile, acaparând un nou segment al pieței. Până în acest moment, dezvoltatorii de aplicații le putea promova prin intermediul aplicațiilor ce aparțin Meta (Facebook și Instagram), folosind Facebook Ads.

Totuși, odată ce oamenii dădeau click pe reclamele cu pricina, erau redirecționați către paginile de App Store sau Google Play. Prin urmare, reprezentanții companiei deținute de Mark Zuckerberg cred că oferirea aplicațiilor direct din platforma proprie, va crește numărul descărcărilor.

ADVERTISEMENT

În plus, ideea a fost deja confirmată de un oficial pentru publicația The Verge. „Întotdeauna am fost interesați să ajutăm dezvoltatorii să-și distribuie aplicațiile, iar noi opțiuni ar adăuga mai multă concurență în acest spațiu.

Dezvoltatorii merită mai multe modalități de a-și transmite cu ușurință aplicațiile către persoanele care le doresc”, a declarat un purtător de cuvânt Facebook, Tom Channick, printr-un e-mail trimis publicației menționate anterior.

ADVERTISEMENT

Facebook nu este singurul care dorește să devină un distribuitor de aplicații pentru mobil în momentul în care Digital Markets Act va intra în vigoare. În martie, Microsoft a declarat că speră să lanseze anul viitor un magazin de aplicații alternativ pentru jocuri disponibil pe iOS și Android în Europa.

ADVERTISEMENT
Tags: