News

Cumnatul Liei Olguța Vasilescu, numit director general la Aeroportul Craiova

06.01.2021 | 14:14
Cumnatul Liei Olguta Vasilescu numit director general la Aeroportul Craiova
ADVERTISEMENT

Sorin Manda, cumnatul actualului primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, este, începând de miercuri, 6 ianuarie 2020, noul director general interimar al Aeroportului Internațional din Craiova (AIC), numit prin hotărârea Consiliului de Administrație.

Acesta a mai deținut de-a lungul timpului funcții de conducere în cadrul Clubului Sportiv Municipal, RAT Craiova și a fost city-manager al orașului. Numirea sa vine într-o perioadă extrem de delicată pentru AIC, care a înregistrat pe fondul pandemiei de coronavirus o scădere de peste 70% în rândul călătorilor comparativ cu anul 2019.

ADVERTISEMENT

Sunt multe proiecte în implementare pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova care trebuie duse la bun sfârșit și aici vom avea nevoie și de sprijinul Consiliului Județean Dolj, pentru care aeroportul a fost mereu o prioritate”, a declarat Sorin Manda pentru Gds.ro.

Cumnatul Liei Olguța Vasilescu preia conducerea Aeroportului Craiova

Aflat în subordinea Consiliului Județean Dolj, AIC a depășit în 2019 pragul de 500.000 de pasageri. 2020 a fost, însă, un an cu pierderi uriașe din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, așa că misiunea lui Sorin Manda în fruntea Regiei nu se anunță deloc ușoară.

ADVERTISEMENT

Social-democratul a ocupat în trecut postul de director al al RAT SRL (societatea care gestionează transportul public în comun din Craiova), dar și pe cel de administrator public al municipiului. În plus, este fratele lui Claudiu Manda, președintele PSD Dolj și soțul actualului primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Este o nouă provocare pentru mine și sper ca experiența dobândită în administrația locală să mă ajute, mai ales că traversăm o perioadă dificilă, cu o lipsă de predictibilitate în acest domeniu.

ADVERTISEMENT

Sunt multe proiecte în implementare pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova care trebuie duse la bun sfârșit și aici vom avea nevoie și de sprijinul Consiliului Județean Dolj, pentru care aeroportul a fost mereu o prioritate”, a declarat Sorin Manda.

Traficul de pasageri în Aeroportul Craiova s-a redus cu peste 70% față de anul trecut

Potrivit ziaruldecraiova.ro, Aeroportul Internațional Craiova a înregistrat pierderi majore pe tot parcursul anului 2020, în contextul pandemiei de coronavirus. Concret, datele indică o scădere dramatică de 72% a traficului de pasageri în comparație cu perioada similară a lui 2019.

ADVERTISEMENT

Am avut cu 72% mai puțini pasageri față de 2019. Dar, în decembrie, vom avea un trafic ceva mai mare. Toate zborurile cu pasageri sunt operabile, dar cele care au și pasageri.

Noi am avut și zboruri care au plecat și cu 30 de oameni. Pentru compania aeriană este o pierdere foarte mare, decizia însă este a ei. Sunt restricții peste tot, sunt state în care nu sunt acceptați pasagerii sau intră în carantină obligatorie și, atunci, oamenii se gândesc de două ori înainte dacă pleacă sau nu”, a explicat Adrian Predescu, fostul director al AIC.

ADVERTISEMENT