News

Rezultate Alegeri Locale 2020 Craiova. Lia Olguţa Vasilescu câştigă scaunul de primar

28.09.2020 | 16:11
Rezultate Alegeri Locale 2020 Craiova Lia Olguta Vasilescu castiga scaunul de primar
Olguta Vasilescu a castigat din nou Primaria Craiova
ADVERTISEMENT

Duminică, 27 septembrie, craiovenii şi-au ales primarul care va conduce orașul în următorii patru ani, iar bătălia a fost una extrem de interesantă, chiar dacă exit-poll-urile o indicau drept favorită certă pe Lia Olguța Vasilescu.

UPDATE ora 16:18. Rezultate parțiale Primăria Craiova:

  • VASILESCU LIA-OLGUŢA, PSD – 34.29%
  • GIUGEA NICOLAE, PNL – 24.56%
  • SOLOMON ANTONIE, PER – 20.75%
ADVERTISEMENT

Olgușa Vasilescu a fost votată de 30.062 de persoane. A avut 8.840 de voturi peste candidatul PNL. Prezența la alegerile a fost de 46.02%, la nivel național. Este cu 2 procente mai mică decât acum 4 ani – 48,44%


UPDATE ora 13:15.

Rezultate parțiale Primăria Craiova:

  • VASILESCU LIA-OLGUŢA, PSD – 34.30%
  • GIUGEA NICOLAE, PNL – 24.53%
  • SĂULEANU LUCIAN-BERND, USR PLUS – 12.79%
ADVERTISEMENT

Prezența la vot a fost de 46,02% la nivel național. Este cu 2 procente mai mică decât acum 4 ani – 48,44%.


Potrivit exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde, Primăria Craiova a fost câştigată detaşat de Vasilescu Lia-Olguţa, candidat al Partidului Social Democrat, cu 34.5%. Aceasta a fost urmată de Giugea Nicolae, de la Partidul Național Liberal, cu 29.0% şi de Solomon Antonie, de la Partidul Ecologist Român, cu 17.6%.

ADVERTISEMENT

FANATIK vă va ţine la curent cu cu rezultatele finale pentru Primăria Craiova. 

Alegeri locale 2020. Cine câștigă bătălia pentru Primăria Craiovei

La ieșirea din secția de votare, Lia Olguţa Vasilescu a subliniat că a votat pentru cea mai bună echipă a unui partid politic şi s-a arătat încrezătoare că locuitorii orașului îi vor urma exemplul. Social-democrata a venit însoțită de soţul său, Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj, actualul primar al Craiovei, Mihail Genoiu,  preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, candidatul PSD la preşedinţia CJ Dolj, Cosmin Vasile, şi mai mulţi candidaţi la CJ și CL Craiova.

Am votat astăzi pentru cea mai bună echipă a unui partid politic, o echipă care, de-a lungul timpului, a demonstrat că ştie să facă administraţie performantă: că ştie, că poate, că vrea! În aceşti ultimi ani, a reuşit să absoarbă peste un miliard de euro din fonduri europene.

ADVERTISEMENT

O echipă care este formată din profesori universitari, oameni din mediul academic, din intelectuali de vază ai municipiului Craiova şi, bineînţeles, din oameni care şi-au asumat proiecte realiste. Sunt oameni care au ştiut să facă o campanie electorală decentă, bazată doar pe promovarea unor proiecte şi nu pe mizerii, aşa cum s-a întâmplat, din păcate, în ultimele două săptămâni.

Eu îi aştept pe toţi craiovenii la vot şi le mulţumesc celor care deja au venit la urne. Sper din toată inima să avem un număr cât mai mare de persoane care să îşi aleagă primarul, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, precum şi cele două consilii: local şi judeţean”, a spus fostul ministru al Muncii.

Un alegător a plecat acasă cu buletinul altei persoane. Cum a fost posibil acest lucru?

În altă ordine de idei, alegerile locale din Craiova au fost marcate și de un incident mai puțin plăcut produs într-una din secțiile de votare amenajate pe raza municipiului. Un bărbat venit să își exercite dreptul garantat de Constituție a plecat acasă cu buletinul altei persoane.

M-am dus să-mi iau buletinul și să-mi dea alt buletin de la altcineva. Al altuia. Și ăla, omul pleca, frumos se urca în mașină. Buletinul meu e la ei.

Al lui e în secție. Ce să fac acum? Mă duc peste ele. Să ia adresa și să se ducă la el acasă. Cum plec eu cu mașina fără buletin?”, a relatat craioveanul pentru Digi 24, vizibil iritat de cele întâmplate duminică după-amiază la urne.

ADVERTISEMENT