News

Curățenia este infracțiune pentru un primar din Teleorman. A pus să fie amendați voluntarii care curățau șanțurile de bălării

Un primar dintr-o comună a județului Teleorman pare a considera curățenia străzilor drept o infracțiune. Edilul a avut un comportament ciudat față de unii voluntari.
15.04.2024 | 16:05
Curatenia este infractiune pentru un primar din Teleorman A pus sa fie amendati voluntarii care curatau santurile de balarii
Un primar din Teleorman a dat pe mâna poliției voluntarii care curățau șanțurile. Motivul gestului său. Sursa foto: ziaruldeteleorman.ro
ADVERTISEMENT

Caz incredibil în județul Teleorman, acolo unde un primar al unei comune a chemat poliția să-i amendeze pe voluntarii care curățau iarba și buruienile de pe marginea șoselei și din șanțuri.

Un primar din Teleorman a dat pe mâna poliției voluntarii care curățau șanțurile. Motivul gestului său

Întâmplarea cu un specific ”românesc” desăvârșit s-a produs în comuna Bogdana. Aici, o acțiune care trebuia să fie în beneficiul locuitorilor s-a transformat într-o poveste cu iz electoral.

ADVERTISEMENT

Primarul în funcție din localitate a sunat la poliție pentru că mai mulți voluntari curățau iarba plină de căpușe de pe marginea drumului. Se pare că oamenii făceau asta fără acordul lui.

Din informațiile presei locale, aflăm că actualul primar, Marin Pirnea, a chemat Poliția în momentul în care a văzut că bălăriile de pe marginea drumului sunt curățate.

ADVERTISEMENT

Încă nu se știe  oficial ce se află în spatele acestui gest. Publicația Ziarul de Teleorman scrie că singurul motiv, și cel mai plauzibil, pentru comportamentul primarului, a fost faptul că acțiunea de curățenie a fost organizată de contracandidatul său la funcția de primar al comunei.

E vorba de liberalul Marius Soreață. Acesta din urmă, cu acordul cetățenilor de pe ale căror șanțuri era tăiată iarba, a vrut să facă un gest de normalitate și să ajute acolo unde proprietarii nu se pot descurca singuri, notează sursa citată.

ADVERTISEMENT

În ciuda demersului aparent benefic, primarul în exercițiu din Bogdana a considerat că el trebuie sancționat. A făcut o sesizare pe adresa Poliției. Cum era de anticipat, instituția nu a constatat vreo încălcare a legii.

Ciudatul incident din Teleorman a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. În prezent, primarul supărat este cel care face curățenie în comună. Echipe de la primărie au ieșit, luni, pe străzi pentru curățenie.

ADVERTISEMENT

Marin Pirnea a fost ales, pe listele PSD, la alegerile locale din 2020, cu peste 1300 de voturi. A fost urmat de Costin Marinescu (PNL) cu puțin peste 250 de voturi și de Romică Cristian Soreață cu doar 68 de voturi.

ADVERTISEMENT