News

Curs valutar BNR, azi, joi, 9 aprilie 2020. Cât de mult a crescut moneda unică europeană

09.04.2020 | 13:29
Curs valutar BNR azi joi 9 aprilie 2020 Cat de mult a crescut moneda unica europeana
ADVERTISEMENT

Banca Națională a României va actualiza noul curs valutar începând cu ora 13:00, însă până atunci ne vom raporta la valorile înregistrate miercuri, 8 aprilie 2020. Află din rândurile de mai jos ce se întâmplă cu euro, dolarul american, lira sterlină sau francul elvețian.

Curs valutar BNR pentru ziua de joi, 9 aprilie 2020

UPDATE. Care sunt valorile principalelor monede ale lumii: 

  • euro: 4,8278 lei
  • dolarul american: 4,4355 lei
  • lira sterlină: 5,5115 lei
  • francul elvețian: 4,5746 lei
ADVERTISEMENT

Curs valutar pentru euro

Euro a crescut în ultimele două zile bancare și a ajuns la cursul valutar de miercuri, 8 aprilie, la valoarea de 4,8338 lei, după ce cu o zi înainte, marți, 7 aprilie, a fost cotat de BNR la 4,8314 lei. De asemenea, moneda unică europeană a atins în prima zi a săptămânii valoarea de 4,8280 lei.

Curs valutar pentru dolarul american

Un dolar american costa la cursul valutar de miercuri, 8 aprilie, 4,4477 lei, în creștere față de ziua anterioară când a atins valoarea de 4,4445 lei. În ceea ce privește valoarea pe care a avut-o luni, 6 aprilie, moneda Statelor Unite ale Americii a înregistrat 4,4671 lei.

ADVERTISEMENT

Curs valutar pentru lira sterlină

Moneda Marii Britanii a ajuns la cursul valutar de miercuri, 8 aprilie, la valoarea de 5,4833 lei, în creștere față de ziua precedentă când a atins valoarea de 5,4595 lei. Totodată, lira sterlină a atins în prima zi a săptămânii, luni, 6 aprilie, valoarea de 5,4926 lei.

Curs valutar pentru francul elvețian

Un CHF costa la cursul valutar de miercuri, 8 aprilie, 4,5796 lei ceea ce înseamnă că a crescut față de ziua de marți, 7 aprilie, când a fost cotat de BNR la valoarea de 4,5663 lei. Lira sterlină a atins la cursul valutar de luni, 6 aprilie, valoarea de 4,5696 lei.

ADVERTISEMENT

Cum afectează COVID-19 economia și monedele lumii

Pandemia de coronavirus provoacă tulburări pe piețele financiare, iar analiștii economici spun că leul ar putea simți o ușoară depreciere în raport cu euro, în special în privința ratelor bancare, la facturi, dar și în ceea ce privește puterea de cumpărare pentru bunuri precum cele din domeniul imobiliar (apartamente, chirii, etc.) sau autoturisme.

De asemenea, turismul și transporturile sunt alte două domenii afectate considerabil de pandemia de coronavirus care s-a extins la nivel mondial după ce a apărut pentru prima dată în China în decembrie 2019.

ADVERTISEMENT

„Epidemia de Covid-19 reprezintă un test semnificativ pentru economia mondială, una care, spre deosebire de episodul SARS, acum este mult mai puternic interconectată, cu China drept principal actor pe lanţurile comerciale internaţionale.

Problemele tot mai mari de aprovizionare, mai ales din China, principalul exportator al lumii, fluctuaţiile semnificative ale tarifelor resurselor, precum petrol, gaze, cupru etc., sunt elemente de natură să genereze perspectivele unei potenţiale crize, accentuată şi de scăderea semnificativă a consumului la nivel mondial, principalul motor economic”, afirmă analiştii citați de barometrul Frames, informează romania.europalibera.org.

ADVERTISEMENT