News

Curs valutar BNR, joi, 15 iunie. Moneda euro a înregistrat o nouă creștere, dolarul e în scădere. Update

Curs valutar BNR, joi, 15 iunie. Banca Națională a României a publicat, la ora 13:00, cursul valutar pentru cele mai relevante monede.
15.06.2023 | 13:04
Curs valutar BNR joi 15 iunie Moneda euro a inregistrat o noua crestere dolarul e in scadere Update
Curs BNR, 15 iunie. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT
15-06-2023
10:16

Curs valutar BNR, joi, 15 iunie

Moneda euro a înregistrat o nouă creștere, joi, 15 iunie. Vorbim de o apreciere cu 0.0027 unități, comparând cu ziua de miercuri. Pe de altă parte, dolarul american s-a devalorizat, potrivit BNR. O scădere dramatică observăm și în cazul prețului la gramul de aur, de 3.4342 unități.

Iată cotațiile Băncii Naționalei a României de joi, 15 iunie:

  • Euro: 4,9586 lei
  • Dolarul american: 4,5731 lei
  • Francul elvețian: 5,0714 lei
  • Lira sterlină: 5,7887 lei
  • Gramul de aur: 284,3311 lei

Curs valutar BNR, joi, 15 iunie. Reprezentanții Băncii Naționale a României vor afișa , la ora 13.00, noul curs valutar. FANATIK vă ține la curent cu cele mai recente valori ale euro, dolarului SUA, lirei sterline și altor monede importante, pe măsură ce datele publicate de banca centrală devin disponibile.

Curs valutar BNR, joi, 15 iunie. Evoluția dolarului

Până când BNR va afișa cursul valutar pentru ziua de joi, 15, iunie, vă propunem să aflați ce s-a întâmplat cu cele mai importante monede, miercuri, 14 iunie. Ieri, au fost înregistrate scăderi ale cotațiilor pentru euro și dolarul american, în timp ce francul elvețian și lira sterlină s-au apreciat. Potrivit informațiilor furnizate de BNR, cotația pentru euro a ajuns la 4,9559 lei, înregistrând o scădere față de ziua anterioară. Această evoluție indică o depreciere a monedei euro în raport cu leul românesc.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dolarul american a înregistrat o scădere, atingând valoarea de 4,5862 lei. Această diminuare a cotației dolarului reflectă o depreciere a monedei americane în comparație cu moneda națională.

În contrast, francul elvețian și lira sterlină s-au apreciat față de leu. Francul elvețian a atins un nivel de 5,0804 lei, în timp ce lira sterlină a înregistrat o valoare de 5,7998 lei. Această creștere a cotațiilor pentru cele două valute indică faptul că acestea s-au valorizat în raport cu leul românesc.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, gramul de aur a fost cotat la 287,7653 lei, fără a înregistra variații semnificative față de ziua precedentă. Aceste fluctuații ale cotațiilor valutare reflectă dinamica pieței valutare internaționale și pot avea impact asupra importurilor, exporturilor și a altor aspecte ale economiei naționale.

Este important de menționat că cursul valutar este influențat de o varietate de factori, cum ar fi politica monetară, situația economică globală și regională, precum și cererea și oferta pe piața valutară.

ADVERTISEMENT

BNR actualizează cotațiile valutare în fiecare zi, oferind astfel informații importante pentru persoanele și companiile implicate în tranzacții internaționale și pentru toți cei interesați de evoluția pieței valutare.

Cum funcționează cursul valutar

Cursul valutar este stabilit în principal de către băncile centrale sau de autoritățile monetare ale unei țări. Aceste instituții monitorizează și gestionează piețele valutare pentru a asigura stabilitatea și funcționarea eficientă a sistemului financiar. Există mai multe metode prin care cursul valutar poate fi stabilit.

ADVERTISEMENT

Piața interbancară: Băncile comerciale și instituțiile financiare participă la tranzacții valutare pe piața interbancară, unde se stabilesc cotațiile valutare în funcție de oferta și cererea de monedă. Cursul valutar rezultat în urma acestor tranzacții poate fi utilizat ca referință pentru alte operațiuni valutare

Banda de fluctuație: Unele țări utilizează un sistem de bandă de fluctuație, care permite valorilor valutare să varieze într-un interval prestabilit. În acest caz, băncile centrale intervin pe piață pentru a menține cursul valutar în limitele specifice ale benzii de fluctuație.

Intervenții directe: Băncile centrale pot interveni direct pe piața valutară pentru a cumpăra sau vinde monedă națională, în funcție de obiectivele lor. Aceste intervenții pot fi utilizate pentru a controla fluctuațiile excesive ale cursului valutar sau pentru a influența competitivitatea economică a unei țări.

Politica monetară: Deciziile privind ratele dobânzilor și politica monetară adoptată de către băncile centrale pot influența indirect cursul valutar. O politică monetară strânsă (rate ridicate ale dobânzilor) poate atrage investiții străine și poate conduce la aprecierea monedei naționale, în timp ce o politică monetară relaxată (rate scăzute ale dobânzilor) poate duce la deprecierea monedei naționale.

 

 

ADVERTISEMENT
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și...
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și a pozat așa pe Instagram: „Oamenii mei frumoși, a ieșit soarele!”
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul...
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul argentinian. Jurnalista este de o frumuseţe uimitoare
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!