News

Curs valutar BNR, luni, 20 decembrie 2021. Care e valoarea monedei euro. Update

Curs valutar BNR, azi, luni, 20 decembrie 2021, noi cotații pentru euro, dar și pentru principalele valute de pe piață. FANATIK vă transmite cum au evoluat, acestea, în ultimele 24 de ore.
20.12.2021 | 13:00
Curs valutar BNR luni 20 decembrie 2021 Care e valoarea monedei euro Update
Curs valutar BNR, luni, 20 decembrie 2021, cât costă monedele importante ale lumii. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT
20-12-2021
11:20

Curs valutar BNR luni, 20 decembrie 2021

Euro- 4.9488 lei,

Dolarul american- 4.3917 lei,

Lira sterlină- 5,7952 lei,

Francul elvețian-4,7537 lei.

Ca de fiecare dată, Banca Națională a României transmite în prima zi a săptămânii cursul valutar actualizat. Și, așa cum deja v-ați obișnuit, FANATIK vă prezintă în timp real cotațiile celor mai importante valute internaționale.

Mai exact, vă oferim fiecare detaliu în parte. Cu toate acestea, trebuie să știți că abia după ora 13:00 vom afla, dinspre banca centrală, cotațiile pentru euro, dolar, francul elvețian și lira sterlină

ADVERTISEMENT

Curs valutar BNR, luni, 20 decembrie 2021

Ceea ce înseamnă că, până aproape de prânz, absolut toate instituțiile bancare se vor raporta la datele din sesiunea precedentă a BNR. Discutăm, în acest caz, despre sesiunea din ziua de vineri, 17 decembrie.

De asemenea și persoanele fizice care au de efectuat diverse tranzacții sunt obligate să se raporteze tot la aceste valori, unele care nu pleacă deloc de pe picior de egalitate cu leul.

ADVERTISEMENT

Ultima ședință a BNR arată că moneda națională a pierdut teren în raport cu mai toate valutele importante și are de recuperat teren serios pe final de an

Curs valutar BNR. Cât costă un euro

Interesant este că în ultima perioadă au existat și câteva vești bune din partea monedei euro, una care a cunoscut o depreciere. Totuși, fericirea este una de scurtă durată, nu e cazul să desfaceți șampania. Cei care au credite în euro știu deja că discutăm despre o depreciere aproape insesizabilă.

ADVERTISEMENT

Și cursul valutar al zilei de 17 decembrie a arătat că euro rămâne la o înălțime aparte, una pe care românii o admiră și cam atât. Astfel, un euro a fost cotat de BNR la 4.9492 de lei

Curs valutar BNR. Cât costă un dolar american

Dolarul american a cunoscut o creștere importantă în ultimele trei săptămâni, apoi a intrat pe o linie oarecum dreaptă. Astfel, de la cotații de 4,2904 lei cât era la începutul lunii noiembrie, în cazul monedei americane s-a ajuns la 4.3703 lei.

ADVERTISEMENT

A fost vorba despre o explozie, așa cum o consideră experții de pe piața financiară, dar una care nu a avut darul de a speria chiar pe toată lumea.

Curs valutar BNR. Cât costă un franc elvețian

Francul elvețian a fost cotat în ultima zi a săptămânii trecute la 4,7595 lei. Ceea ce înseamnă că și în acest caz vorbim despre majorare.

De altfel, numai dacă ne raportăm la ceea ce s-a petrecut în ultimele săptămâni este suficient cât să aibă coșmaruri toți cei care dețin credite în această monedă.

Curs valutar BNR pentru lira sterlină

În cazul lirei sterline am tot avut parte de creșteri importante pe parcursul întregului an. În ultimele săptămâni acestea s-au accentuat și moneda britanică tot câștigă în duelul cu leul.

Are parte însă de victorii mici, dar sigure. A încheiat vineri, 17 decembrie, la o valoare de 5,8062 lei  lei. Adică nu a rupt gura târgului, însă a rămas în continuare sus. Mult prea sus pentru leul românesc.

Curs valutar BNR pentru gramul de aur

Valoarea gramului de aur a crescut joi pe data de 16 decembrie, iar acesta a ajuns la 253.9563 de lei. Creșterea raportată de BNR a fost de +0.1564 de lei.

ADVERTISEMENT